Poiana Brasov
Fondata in 1895, Poiana Brasov a inceput prin a fi o zona turistica pentru orasul Brasov. Prima constructie inceputa aici a fost in anul 1904. In 1906 Poiana Brasov a devenit statiune turistica de ski si doar trei ani mai tarziu a avut loc prima Competie de Ski din Romania. In anul 1951 Poiana Brasov a gazduit Jocurile Internationale de Iarna studentesti.
In prezent statiunea arata mai degraba ca un oras decat ca o statiune de ski detinand hoteluri luxoase, apartamente de lux si restaurante clasice.
Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavarul care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, statiunea Poiana Brasov denumita si Poiana Soarelui, este un model de frumusete.
Aflata la numai 12 Km de orasul medieval Brasov si la peste 1020 m altitudine, Poiana Brasov este o oaza de liniste pentru toate categoriile de turisti in toate anotimpurile.
Poiana Brasov este inconjurata de 4 mari masive muntoase:
Postavarul (altitudine maxima 1.799m)
Piatra Craiului (altitudine maxima 2.238m)
Bucegi (altitudine maxima 2.505m)
Piatra Mare (altitudine maxima 1.848m)
Poiana Brasov este un loc de odihna si tratament, afaceri sau relaxare, concediu, sejur sau weekend, destinat tuturor categoriilor de turisti, in orice anotimp. Clima este tonic stimulanta specifica zonei de munte. Temperaturile medii sunt in luna Iulie de 14.5 C si poate ajunge in ianuarie la -5 C. Precipitatiile ajung la 900 mm anual (ploi frecvente). Stratul de zapada dureaza aproximativ 120 de zile pe an.
Poiana Brasov, medical vorbind, este o veritabila farmacie naturala. Nu sunt necesare vaccinuri de nici un fel la intrare in Romania, indiferent din ce tari veniti. Ingrijirea si asistenta medicala este asigurata de spitale de stat sau clinici particulare la preturi acceptabile.
Aerul este curat, plin de ozon si fara praf. Presiunea atmosferica scazuta si ionizarea atmosferica sunt factori de tratament recomandati in tratarea nevrozelor astenice, supraincarcarilor psihice si intelectuale, anemiei, bolilor endocrine si respiratorii (pneumonii, asm bronsitic etc.).