Rezervari on-line

Eforie Sud

harta Eforie Sudharta Eforie Sud

Purtand intre cele doua razboaie mondiale numele de Carmen Silva, dupa pseudonimul de poeta al reginei Elisabeta a Romaniei, Eforie Sud a fost prima statiune din Dobrogea care detinea un stabiliment balnear.Statiunea este renumita si astazi pentru tratamentele pe care le pune la dispozitie, amplasamentul statiunii intre lacul Techirghiol (cunoscut pentru calitatile curative ale namolului) si Marea Neagra facand posibile atat cura heliomarina cat si cea cu namol. Atractia principala a statiunii o reprezinta „Baile Reci” cu namol, complet modernizate. In Eforie Sud exista si un Sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatologice cu regim permanent, care trateaza in principal slabiciunea fizica si rahitismul.

Statiunea se distinge printr-un promontoriu de calcar si prin faleza de la a carei inaltime de 25-35 m se deschide o splendida panorama. Nu lipsesc nici discotecile, un teatru in aer liber, bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice. Si mai ales nu lipsesc florile, care uimesc prin multimea lor, raspandind un aer de prospetime.

La Eforie Sud sunt,de asemenea,stabilimente pentru bai calde cu apa din lac si impachetari cu namol,sanatoriu de recuperare si ortopedie,un altul cu profil de debilitate si rahitism.Statiunea dispune de teatru de vara,cinematografe,terenuri de sport,peste 35 de hoteluri,vile,popas turistic.