Rezervari on-line

Peru


Rezervări: tel. 0749 262390; 0351 181739; email adielatravel@yahoo.com

 

PERU ŞI MISTERELE INCAŞILOR

10 zile - avion

Lima –Cusco – Valea Urubamba -  Machu Picchu - Puno – Lacul Titicaca

 

Un itinerariu magic în inima țării lui Inca! De la Lima și cartierele sale istorice, până la Orașul Imperial Cusco în Anzi, unde casele coloniale și bisericile sunt martorii tăcuți ai unui trecut glorios. Descoperă satele și piețele indiene autentice din jurul orașului Cusco înainte de a lua trenul către Machu Picchu, unde, conform lui Pablo Neruda, „Bate inima Americii Latine”.

 

Program

Ziua 1. București - Lima

Întâlnire în aeroportul Otopeni. Începem călătoria spre America Latină.

Ziua 2.  Lima

Sosire în Lima. Ne întâlnim cu reprezentantul local, apoi vom fi transferați la hotel. Începem ziua cu un tur prin Lima, pentru a vedea panoramic principalele atracții. Vizităm Districtul Miraflores, Plaza de Armas - centrul istoric al orașului în care se află cele mai importante monumente istorice, printre care o fântână din bronz datând din 1650. Vedem apoi Biserica San Francisco, constuită în 1674, Catedrala din Lima, construită în 1564, renumită pentru capela de fildeș în stil baroc – La Imaculada – și pentru mormântul lui Francisco Pizarro, cuceritorul Peru-ului. La finalul turului vizităm Muzeul Larco Herreraunde putem admira exponate extrem de valoroase, artefacte din metale și pietre prețioase.

Ziua 3. Lima – Cusco – Valea Urubamba

Dis –de - dimineață avem transfer la Aeroportul din Lima, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Cusco, având transferul la hotel asigurat. Mergem într-o excursie în Urubamba - Valea Sacră Incașă, poziționată între localitățile Ollantaytambo și Pisac. Aceasă zonă conține mai multe ruine incașe și nu numai. Vedem porțiuni din Inca Trail – străvechiul sistem incaș de drumuri care traversa Munții Anzi trecând peste înălțimi de 5.000 de metri și lega capitala Ecuadorului, Qioto, de Santiago de Chile. Cazare în Cusco.

Ziua 4. Valea Urubamba – Machu Picchu

În cursul dimineții avem transfer la Gara Ollantaytambo, de unde ne îmbarcăm în trenul din Ollantaytambo pentru a călători spre Aguas Calientes. Ajunși aici, vom avea transferul la hotel.

Ziua 5. Machu Picchu – Cusco

Astăzi ne concentrăm atenția asupra cetății incașe Machu Picchu, unde vom admira peste 140 de construcții. Zona principală a cetății se numește ”Zona Sacră”, iar aici vedem Intihuatana – ceasul solar incaș, Templul Celor Trei Ferestre - cu cele trei ferestre de formă trapezoidală prin care soarele

pătrunde pentru a lumina piața sacră aflată în spate, Templul Soarelui - construit în formă de turn circular, dedicat zeului Inti (zeul soare, principalul zeu din mitologia incașă) și Templul Condorului. Un alt punct de interes este Zona Rezidențială (sau Zona Populară) unde se aflau casele membrilor clasei de jos, dar și depozitele de grâne. Nu departe, se află Zona Regală, unde se păstrează încă un șir de case cu ziduri roșiatice, în care locuiau Amautas - persoanele înțelepte. Tot aici vedem încăperile de formă trapezoidală, unde locuiau Nustas – prințesele. Cazare în Cusco.

Ziua 6. Cusco

Ne concentrăm pe un tur al orașului Cusco, acesta incluzând Plaza de Armas – Huacapayta. Aici se alfă o celebră catedrală și se pot admira construcții coloniale ridicate pe fundațiile undor vechi ziduri incașe. Principalele atracții: Catedrala din Cusco, Templul Coricancha, Vizita siturilor Tambomachay, Puca Pucara, Qenqo și Sacsayhuaman.

Ziua 7. Cusco – Puno

În drumul spre Puno, vom vizita Biserica Andahuaylillas - Capela Sixtină a Americii de Sud; Raqchi – Templul zeului Wiracocha și La Raya - punct de maximă altitudine de pe traseu. Nu e de ocolit Pukara –un sit arheologic precolonial unde se observă piramide de mari dimensiuni. Tot aici găsim ceramica tradițională numită Torito de Pukara.

Ziua 8. Puno – Lacul Titicaca – Puno

Ne așteaptă o minunată croazieră pe Lacul Titicaca. Vom vedea celebrele insule Uros, unde tradițiile etnicilor quechuas sunt neatinse. Urmează o debarcare pe Insula Taquille, unde, dacă ne încumetăm să urcăm 600 de trepte, putem savura priveliștea lacului străjuit de minti. Îi vom cunoaște pe localnicii din Santa Maria Llachon și vom asista la o tradiție locala: Pachamanca - o metodă de preparare a cărnii, peștelui și cartofilor, utilizând cuptoare subterane.

Ziua 9. Plecare din Puno

După micul dejun, vom fi transferați de la hotel la Aeroportul din Puno. Zbor intern Puno - Lima. Zbor internațional Lima – București.

10. Sosire in București

 

PREȚ de la  2765 €

pret de persoana in camera dubla

 

DATE DE PLECARE : 13.03.2024

 

REDUCERI:

BEST DEAL

Reducere 300 €

FIRST MINUTE

Reducere 200 €

PROMO

Reducere 100 €

STANDARD

2765 €

2865 €

2965 €

3065€

ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

Nu se cumulează cu alte reduceri;

 

Preţul include:

Bilet de avion Bucuresti –Lima - Bucureşti retur,  zboruri  cu escala (orarul de zbor se poate modifica);

Taxele de aeroport ;

Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;

8 nopţi de cazare în hoteluri de 3-4*;

8 mic dejunuri  +  3 prânzuri + 1 cină;

Bilet de avion Lima – Cusco;

Bilet de avion Puno – Lima:

Bilet de tren pe ruta Ollantaytambo – Aguas Calientes;

Bilet de tren Aguas  Calientes – Cusco;

Tur de Lima, Cusco;

Vizită Machu Picchu;

Croazieră pe Lacul Titicaca;

Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;

Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;

Ghizi locali;

Conducător de grup român.

 

Grup minim 20 pers.

Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19) persoane se percepe un supliment de  140 €/ pers.

 

Nu sunt incluse în preţ

Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);

Excursiile opţionale pentru grup minim de  15 persoane;

Alte servicii decât cele menţionate în program;

Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

 

Suplimente

Supliment de single 365 €

 

Acte necesare pentru călătorie :

Paşaportul în original valabil cel puţin încă 6 luni de la data returului din excursie, care să conţină cel puţin 2 coli albe, nu se acceptă paşaport temporar.

 

Note:

Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/ USD de  1/ 1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.

În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasadele tarilor tranzitate;valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

 

Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.

 

Bine de Ştiut

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.

Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

Aşezarea în autocarele/ microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua;

Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide, se va plăti suplimentul de single.