Rezervari on-line

Golful Kvarner


 Regiunea Kvarner cuprinde o multitudine de insule spectaculoase si statiuni de renume mondiale, unele fiind cunoscute inca de pe vremea romanilor. Regiunea dispune de un numar impresionant de hoteluri (peste 140.000 unitati) de categorii diferite, avand o lunga traditie in domeniul turismului si a servicilor. Regiunea se deosebeste prin varietatea formelor reliefului, care porneste de la nivelul tarmului si ajunge pana la culmile inalte ale masivului Gorski Kotar. Regiunea Kvarner cuprinde pe de o parte marele golf Kvarner cu orasele Rijeka, Opatija, Crikvenica, Novi Vinodolski si pe de alta parte cateva insule: Krk, Losinj, Cres si Rab (care se regasesc si in regiunea Dalmatia de Nord). Regiunea ofera conditii potrivite atat pentru practicarea turismului vara, beneficiind de statiuni pe litoral, cat si turism de iarna, montan si rural.
        Cel mai mare port al Croatiei – Rijeka, se afla in aceasta regiune. Economia orasului se bazeaza mult pe constructia de ambarcatiuni maritime si pe transport maritim. Turistii pot vizita Portile Vechi, Arca Romana, Catedrala, Sanctuarul Trsatian, Fabrica de Torpile. Carnavalul de la Rijeka se organizeaza in fiecare an, fiind cel mai mare eveniment din Croatia. Carnavalul dureaza 36 de zile si cupride o mare parada de masti din intreaga lumea. De asemenea in Rijeca in fiecare an se desfasoara Targul de Nautica, pentru toti iubitorii de mare si vapoare. Carnavalul international de vara de la Senj se organizeaza din 1967 in luna august si tine 4 zile avand participanti din intreaga lume.
        Parcul National Risnjak se desfasoara pe masivul muntos din apropiere de Rijeka, la circa 15 km de tarm, iar numele parcului semnifica “ras” - mamifer salbatic care locuieste in aceasta zona. De asemenea in parc se pot intalni urmatoarele specii: ursul brun, pisici salbatice si vulturi plesuvi. Padurea deasa, nenumarate izvoare, minunate privelisti panoramice asupra intregului golf Kvarner, posibilitatile de drumetie, ciclism si alpinism atrag in aceasta regiune din ce in ce mai multi turisti iubitori de aventura.
KVARNER – munte, litoral si insule
Regiunea Kvarner se afla langa Istria si este compusa din linia de coasta Kvarner, insule si lantul muntos. Datorita climatului sau favorabil, are o traditie de 150 ani in turismul balnear. Statiunile de aici sunt destinate celor care cauta luxul si distractia de inalta clasa. Amatorii de navigatie sunt asteptati in cele 8 porturi super-dotate, in vreme ce iubitorii de natura se pot bucura de alpinism, ciclism, motocros, vanatoare sau pescuit.
Principale zone turistice:
OPATIJA se afla la 13 km de Rijeka. Este cea mai eleganta statiune al golfului Kvarner.este cunoscuta si ca statiune climaterica. Majoritatea hotelurilor au fost construite in timpul monarhiei, statiunea devenind preferata aristocratilor.
RIVIERA CRIKVENICA se afla la 40 km sud de Rijeka. Atat clima blanda cat si plajele lungi impanzite de palmieri, transforma riviera intr-un paradis al vacantelor.Statiunile Crikvenica si Selce ofera hoteluri si vile pline de traditie, cafenele, restaurante si magazine. Plaja e cu pietricele sau cu nisip fin.Sporturi practicabile: sporturi nautice, tenis, inchiriere de biciclete,barci.
NOVI VINODOLSKI se afla in partea centrala al golfului Kvarner. Strazile inguste, fantanile arteziene, panorama superba spre insulele golfului, garanteaza petrecerea unei vacante de neuitat.
INSULA KRK este cea mai mare insula a Croatiei, fiind usor accesibila prin podul impozant ce o leaga de orasul Kraljevica. Cei care aleg aceasta insula, vor avea ocazia sa viziteze orasele Njivice, Malinska, Omisalj, foste sate pescaresti, preocupate de comertul de masline si smochine, azi indragite centre turistice. Cu siguranta merita vizitat orasul istoric Krk, o adevarata fortareata, fiind inconjurata de ziduri ridicate in sec XV.
Datorita climatului bland si stabil, INSULA MALI LOSINJ a fost recunoscuta ca statiune climaterica in 1892. Subintitulata 'insula verde', Mali Losinj ofera peisaje unice prin padurile de pin, marea cristalina, plajele frumoase si vegetatie mediteraneana.
INSULA RAB desi are doar 94 km², este una dintre cele mai atractive insule din nordul Adriaticii. Clima blanda mediteraneana, obiectivele culturale, istorice, frumusetea peisajelor, plajele excelente, atrag mii de turisti anual. Este usor accesibil cu bac-ul din Jablanac, iar intre diferitele localitati ale insulei (Rab, Suha Punta, Lopar)pornesc din ora in ora autobuse.

 Hotel Park 4*

Poza Hotel Park 4*
Early Booking

Hotel Excelsior 4*

Poza Hotel Excelsior 4*
Early Booking

Hotel Malin 4*

Poza Hotel Malin 4*
Early Booking

Hotel Pagus 4*

Poza Hotel Pagus 4*
Early Booking

Hotel Bristol 4*

Poza Hotel Bristol 4*
Early Booking

Hotel Omorika 4*

Poza Hotel Omorika 4*
Early Booking

Hotel Katarina 4*

Poza Hotel Katarina 4*
Early Booking

Hotel Esplanade 4*

Poza Hotel Esplanade 4*
Early Booking

Hotel Imperial 4*

Poza Hotel Imperial 4*
Early Booking

Hotel Padova 4*

Poza Hotel Padova 4*
Early Booking

Hotel Drazica 3*

Poza Hotel Drazica 3*
Early Booking

Hotel Omorika 3*

Poza Hotel Omorika 3*
Early Booking

Hotel Kastel 3*

Poza Hotel Kastel 3*
Early Booking

Hotel Istra 3*

Poza Hotel Istra 3*
Early Booking

Hotel Veli Mel 3*

Poza Hotel Veli Mel 3*
Early Booking

Hotel Ad Turres 3*

Poza Hotel Ad Turres 3*
Early Booking