Rezervari on-line

Kos

harta Kos

Insula cuprinde 3 municipalitati: Kos, centru administrativ si cel mai mare oras, Dikaio si Irakleides. Sunt si cateva statiuni, dar insula ascunde si sate tipic grecesti precum Zia, Pyli, Asfendiou sau Zipari.

Orasul Kos este unul dintre cele mai frumoase din insulele grecesti. Aici, pe malul marii se gasesc palmieri inalti, port pitoresc cu vapoare si barci pescaresti, fort medieval, platanul lui Hipocrate, minaretul turcesc, palate venetiene. In piata inchisa circulatiei se gaseste antica agora-piata locala, la portile careia sunt asteptati pana tarziu cumparatori dornici de bunatati.. Plimbandu-ne pe strazi ne putem inchipui ca suntem intr-o calatorie in timp. Pe langa ruinele antice vedem magazine moderne, taverne pitoresti si baruri. Animatia tine pana dimineata. Capitala este legata de cele doua statiuni ale sale – Psalidi si Lambi- cu linii de autobuz.

Pe litoralul de nord-vest, la numai 11 km de capitala, gasim statiunea Tigaki, ale carei plaje nisipoase sunt printre cele mai bune din insula. Marea se adanceste treptat , plaja este ocrotita in mai multe locuri de umbra copacilor si indragostitii de sporturi nautice isi gasesc si ei posibilitati pe masura asteptarilor. Atmosfera linistita promite o destindere placuta. Nu va vor lipsi insa, nici restaurantele, cafenelele sau micile magazine.

Kefalos este un orasel caracterizat de o plaja lunga de cativa kilometri, cu nisip fin si mixt, apa se adanceste treptat si este vizitat cu drag de indragostitii surfingului. Nu lipseste viata de noapte, dar puteti opta si pentru o plimbare de-a lungul aleii de pe plaja ce da in tr-un mic port. Nu ratati vizita in orasul vechi din Kefalos.

Kardamena se afla pe partea de sud a insulei, la 25 km de orasul Kos si la 7 km de aeroportul local. Sanctuarul zeului Apollon, temple si teatre antice stau marturie a unui trecut bogat. Plaja cu pietricele si nisip lunga de 6 km ofera nenumarate posibilitati pentru practicarea sporturilor nautice. In aceasta statiune veti gasi tot ce va doriti: taverne, restaurante, baruri, magazine. Din centru, pe plaja, pe o lungime de mai multi kilometri stau hotelurile de lux, unul dupa celalalt. Kardamena are legatura zilnica cu insula Nyssiros