Rezervari on-line

Sinemorets

harta Sinemorets

Sinemorets este o localitate mica (circa 100 locuitori permanenti) situata in sudul Bulgariei, la sud de Burgas, de Tsarevo, aproape de granita cu Turcia.
Sinemorets este situat la confluenta dintre munte si mare in mijlocul rezervatiei naturale Strandja, fiind un loc deosebit de pitoresc prin relief, vegetatie si frumusetea peisajului.
Imbinarea intre munte, padure, coastele stancoase ale marii, intrerupte de golfuri cu apa limpede si plaje foarte curate fac ca acest loc sa aiba un farmec deosebit si unic.
Pentru persoanele ce cunosc litoralul Romanesc, Sinemorets poate fi comparat cu statiunea 2 Mai si statiunea Vama Veche.
Cei care merg aici in vacanta vor avea parte de multe zile insorite, o temperatura ridicata a marii pe o perioada lunga de timp, de liniste, frumusete, intimitate si un pesiaj marin unic in partea aceasta a Europei.
Sinemorets dispune doar de cateva hoteluri dintre care Bella Vista si Asti sunt cele mai confortabile din zona, restul unitatilor de cazare fiind in general cazari particulare in casele locuitorilor.

Cele cateva restaurante traditionale "mehana" si "Tavernele" ofera specialitati de peste si alte mancaruri traditionale bulgare.
Sinemorets se afla in imediata apropiere a Parcului National Strandja, astfel se pot efectua drumetii si excursii, atat de-a lungul coastei Marii Negre, catre diverse plaje, cat si in padure, unde se pot explora specii foarte rare de plante si diverse vietuitoare. In imediata apropiere de Sinemorets, raul Veleka se varsa in mare, iar pe rau se pot organiza excursii, se pot inchiria barci; se pot explora golfurile si plajele mai putin cunoscute de turisti.
In Sinemorets se ajunge usor cu masina sau cu transportul in comun (din Burgas sau Tsarevo). Recomandam ca fiind cea mai buna varianta accesul cu masina proprie dar trebuie mentionat ca portiunea de drum dintre Tsarevo si Sinemorets este pe langa frumusetea panoramei marine, un pic dificila de parcurs datorita ingustimi drumului care se intinde pe malul marii,  cat si a lipsei de intretinere a drumurilor din zona.
Distante: Bucuresti-Ruse-Varna=314 km.
Statiunea Sinemorets se afla foarte aproape de granita cu Turcia. Odata intrat in oras vei fi incantat de frumusetea naturii concentrata pe o mica fasie de uscat.
Orasul este situat pe o peninsula, la sud de raul Veleka, rau ce a format de-a lungul anilor formatiuni carstice si cascade impresionante. Printre atractiile turistice din aceasta statiune se numara pescuitul, photo safari, ciclism, etc.
Statiunea Sinemorets este formata din 4 plaje: “The Mounth” – cea mai frumoasa, “Linden Trees”, “The Leaves” si “Silistar”.