Rezervari on-line

Paraul rece

harta Paraul receharta Paraul rece

Localizare:
Staţiunea Pârâul Rece se află la o altitudine de 1000 m faţă de nivelul marii şi la distanţa de 8 km faţă de Predeal (foarte aproape în acelaşi timp de Castelul Bran şi Cetatea Râşnov) pe Drumul Naţional 73A, Predeal - Pârâul Rece - Râşnov. Faţă de Bucureşti, staţiunea se află la o distanţă de 140 km (de pe DN1, la câţiva km înainte de Predeal, se face stânga pe DN73A).
Descriere
Pe timpul iernii, staţiunea reprezintă un punct de atracţie pentru cei ce practică sporturile de iarnă, în special ski - există o pârtie de slalom bine pusă la punct şi trasee pentru practicarea de ski fond (la doar câţiva kilometri distanţă se află baza sportivă de ski fond şi biatlon de pe Valea Râşnoavei).
În restul anotimpurilor, staţiunea atrage pe doritorii de drumeţii (toate traseele din munţii Bucegi se pot străbate pornind din acest punct), dar şi pe cei ce caută o oază de linişte, lumina şi aer curat, calităţi pe care Pârâul Rece le pune la dispoziţie cu generozitate pe tot parcursul anului.
Condiţiile climaterice zonale recomandă staţiunea pentru tratarea nevrozelor astenice, a surmenajului fizic şi intelectual.
 
Destinaţii turistice în zonă
Cetatea Râşnov, Castelul Peleş (Sinaia), Poiana Braşov, oraşul Braşov, Castelul Bran, Moeciu, Fundata, Peştera, Sighişoara, Cabana Trei Brazi (aflată pe partea opusa a versantului, se poate observa cu ochiul liber), Cabana Diham şi bineînţeles oraşul staţiune Predeal cu tot ceea ce oferă (pârtii de ski, complexe turistice, etc)