Rezervari on-line

Fuengirola

harta Fuengirolaharta Fuengirola

Localizare:

Situata in Costa del Sol (Spania), Fuengirola este un oras cu aer specific andaluz care ofera o intinsa bucata de coasta, plina de nemaipomenite plaje. Posesoare a unei vechi traditii turistice, Fuengirola dispune de o ampla gama de servicii si infrastructuri, care includ terenuri de golf, centre de echitatie, parcuri de distractii, complexuri hoteliere, restaurante, dar si un bogat calendar de evenimente culturale.
Fuengirola a stiut sa conserve monumente care sunt marturie a popoarelor care au locuit-o in Antichitate, ca de exemplu: castelul arab Sohail, baile termale si casele romane.

Plaja

1.   Carvajal, din nisip fin auriu (1600m – lungime di 20m – latime), cu valuri moderate, este o plaja dotata cu tot tipul de servicii posibile.
2.   Los Boliches, din nisip auriu fin (2500m – lungime si 60m – latime), este situata intre pljele Gaviotas si Fuengirola. Dotari: restaurante, baruri, magazine, patrula de supraveghere, Crucea Rosie, ambulanta, şalupă. Valurile sunt moderate.
3.   Playa de Fuengirola, din nisip fin alb (250m - lungime si 30m – latime), este situata langa portul sportiv; valurile sunt moderate. Se pot observa vapoarele de pescuit.
4.   Santa Amalia, din pietris fin (2100m – lungime si 30m – latime), este o plaja foarte bine dotata: restaurante, hoteluri, magazine, faleza, sistem de supraveghere, ambulanţă, şalupă. Este situata langa Playa de Fuengirola si se ajunge la ea de pe aceasta plaja sau de pe faleza. Valurile sunt moderate.
5.   Torreblanca este o plaja destul de mare (1500m – lungime si 30m – latime) din nisip fin auriu, iar valurile sunt moderate. Este dotata cu toate serviciile si infrastructurile necesare: turn de supraveghere, steaguri care indica starea marii, semnalizarea pericolului. Se practica tot felul de sporturi nautice: de la windsurf pana la pescuit si caiac-canoe.


Obiective turistice ,istorice, monumente,muzee

Monumente: Plaza de la Constitución (secolul al XIX-lea), Biserica Nuestra Senora del Rosario, Castelul Sohail, ruinele asezarilor umane fenopunice, Torreblanca si Finca del Secretario (ramasite romane).


De vizitat: Gradina Zoologica Municipala, Parcul Acvatic, Parcul Fluvial Sohail, Palacio de la Paz.