Rezervari on-line

Lloret del Mar

harta Lloret del Mar

Localizare:In partea cea mai meridionala a Costa Brava se intinde localitatea Lloret de Mar.

Descriere:
Cu o puternica traditie marinareasca, Lloret de Mar (Costa Brava, Spania) reprezinta una dintre principalele destinatii turistice de pe coasta Geronei.
Plajele si golfurile cu apa cristalina se impletesc cu o interesanta zona istorica si cu o oferta bogata de cazare si de recreere.
Zona unde este asezat Lloret de Mar este caracterizata printr-un teren de coasta accidentat cu faleze abrupte, care au o inaltime de mai bine de 100m.
Peisajul este dominat de paduri de pini marini, care ajung pana la malul marii si care adapostesc o multime de case de vacanta si de zone rezidentiale.
Calitatea apei si temperaturile de care se bucura regiunea catalana pe toata perioada anului atrag mereu un numar mare de turisti.
Varietatea ofertei de cazare este un alt punct forte al statiunii, ca si marea oferta de centre de distractie si recreere.
Datorita ţărmului stancos s-au format golfuri destul de adanci care sunt propice scufundarilor. Plaja
1. Playa de Lloret este plaja orasului si se bucura de toate dotarile necesare: baruri, restaurante, faleza cu palmieri. Este formata din nisip alb si fin, este orientata spre sud-est, are o lungime de 2000m si o latime de 15m, iar valurile sunt linistite.
2. Playa Sa Caleta este situata in continuarea plajei din Lloret si se intinde la poalele unui castel care ofera o panorama nemaipomenita. Plaja este formata din pietris fin (50m – lungime, 10m – latime), iar valurile sunt linistite.
3. Cala de Santa Cristina este o plaja cu nisip alb si fin, inconjurata de vegetatie de pini marini, cu aspect balear. Se afla langa Golful Treumal si chiar pe plaja este Chilia Santa Cristina care nu poate fi trecuta cu vederea. Valurile sunt moderate, apa este limpede si se poate practica cu succes scufundatul. Plaja este orientata sud-est.
4. Cala Canyelles este imprejmuita de munti , acoperiti de vegetatie de pini si situata langa micul port Canyelles. Plaja, orientata la sud-est, este din nisip fin si alb (1500m – lungime, 25m – latime), iar valurile sunt linistite.
Obiective turistice, istorice, monumente, muzee
Una dintre posibilitatile de petrecere a timpului liber este vizitarea zonei istorice a orasului; de aici nu trebuie pierdute din vedere monumentele:
-Biserica Sant Roma, cu elemente ronaice si gotice,
-Santa Cristina, cu elemente baroce si neoclasice,
-Turnul Funerar Roman, care dateaza din epoca imperiala.

Lloret de Mar se bucură deasemenea de Parcul Natural din Massis de Montseny, care se intinde pe 17370 Ha si in care se pot vizita mai mult de 20 de temple cu arhitectura romanica.
Terenuri de golf: Club de Golg Angel de Lloret, inaugurat in 1995, deschis pe toata perioada anului si situat la 40 km de aeroportul din Gerona (Girona), in Lloret de Mar.