Rezervari on-line

Insula Evia

harta Insula Eviaharta Insula Evia

Insula Evia este a doua ca marime dupa Creta si una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Impreuna cu insula Skyros, insulele din golful Evia, o parte din continent si alte insule mai mici formeaza tinutul Evia. Peisajele muntoase alterneaza cu cele marine, conferind o frumusete unica si speciala zonei.
Insula Evia este impartita in trei parti - regiunea de nord, centrala si de sud. In fiecare regiune se afla multe sate pitoesti, statiuni marine si orase vechi, care reprezinta o destinatie ideala pe tot parcursul anului. Principala poarta de acces spre insula dinspre continent este Halkida. De aici puteti traversa un pod, cu masina sau cu bicicleta. Exista si multe feriboturi care fac curse intre insula si continent, in sapte locatii diferite. In sudul insulei, din portul Karystos, feriboturile merg spre Rafina in Atica. Din nordul insulei feriboturile pleca din portul Pefki spre Volos, la poalele muntelui Pelion.
Insula Evia este acoperita cu o vegetatie bogata, atat in munti cat si in vai, iar plajele constituie diamante pretioase ale tarii. Apele exceptional de curate sunt o atractie careia cu greu ii puteti rezista. Infrastructura turistica si ospitalitatea de aici sunt greu de rivalizat. Capitala Eviei este Chalkis si se afla in mijlocul insulei. In portul Eretria gasiti peste proaspat si multe restaurante care servesc feluri delicioase. 
Cele mai importante centre urbane ale insulei sunt Edipsos (faimoasele izvoare termale medicinale), Aliveri, Amarinthos, Artaki , Vasiliko, Eretria (portul Evia) Istiaya, Kymi, Karystos si Limni.