Rezervari on-line

Mongolia


Rezervări: tel. 0749 262390; 0351 181739; email adielatravel@yahoo.com

 

MONGOLIA – NATURĂ NEÎMBLÂNZITĂ

9 zile - avion

Ulan Bator – Elsen Tasarkhai – Karakorum – Parcul Naţional Hustai – Parcul Naţional Terelj – Rezervaţia Gun Galuut

 

Călătoria în Mongolia înseamnă abordarea unui tărâm al extremelor.  De la ​​peisaj cu vastele sale terenuri deșertice și dune falnice până la parcurile naționale muntoase verzi luxuriante. Vizitarea Mongoliei înseamnă a găsi o pictură de o frumusețe accidentată acoperită de un cer atât de albastru încât poluarea nici măcar nu este un cuvânt care există aici. Trecând doar pe lângă cai sălbatici, turme de vite, o iurtă izolată în depărtare în drumul spre oraș, viața aici este cea mai pură și mai frumoasă.

De ce veţi iubi această călătorie :

Experimentați cultura nomadă tradițională și mănăstirile budiste.

Căutați animale sălbatice și scufundați-vă într-un stil de viață nomad, departe de confortul tradițional.

Mongolii se disting prin bunătate și ospitalitate. Sunt gata să toarne ceai fierbinte cu lapte și un praf de sare oricărui călător, după cum cer obiceiurile.

Călătoria în Mongolia nu va fi completă fără o ședere în iutre. Definitv este o experiență ce nu trebuie ratată.

A vedea răsăritul și apusul deșertului Gobi peste stepe va fi unul dintre peisajele frumoase pe care le veți vedea în Gobi. Căldura luminii zilei, seara răcoritoare și aerul de dimineață al cerului fără nori fac lumina soarelui și mai pitorească.

 

Program

Ziua 1. București – Ulan Bator

Plecăm de pe aeroportul Otopeni cu destinaţia Ulan Bator. Bine aţi venit în

Mongolia!

Ziua 2. Ulan Bator

Ajungem dimineaţa în Ulan Bator și ne oprim la hotel pentru a ne caza și pentru a servi mic dejunul. Începem apoi să descoperim pas cu pas orașul situat pe malurile Râului Tuul, a cărui atmosferă se află în totală antiteză cu agitaţia marilor orașe cu care mulţi suntem obișnuiţi. Începem explorarea cu Mausoleul Zaisan, ridicat în cinstea eroilor căzuţi în Al Doilea Război Mondial, aflat în partea sudică a orașului, în vârful unei coline ce oferă o panoramă minunată asupra orașului. Următoarea oprire este la marele Templu Budist Gandan, cea mai mare mânăstire din ţară, al cărui nume se traduce în „marele loc al bucuriei complete”. Aici putem vedea o statuie impresionantă a lui Buddha, Megjid Janraiseg, cu o înălţime de 26,5 m și o greutate de 20 de tone. Continuăm cu palatul de iarnă al ultimului han al Mongoliei, Hanul Bogd, care adăpostește azi o vastă colecţie de obiecte personale, alături de capodopere ale artei budiste. După masă vom vizita Piaţa Centrală Sukhbaatar, unde putem admira o statuie din bronz a lui Ginghis Han, părintele naţiunii, și Muzeul Natural de Istorie. De aici mergem la hotel, pentru cină și cazare.

Ziua 3.  Ulan Bator – Elsen Tasarkhai

Părăsim capitala și ne îndreptăm spre Parcul Naţional Khogno Khan, întins pe o suprafaţă de aproximativ 47.000 ha. Aici ni se dezvăluie peisaje superbe, cu munţi sobri din granit, păduri verzi de mesteacăn, dar și zone deșertice, râuri cristaline și pășuni bogate. Aici taigaua întâlnește stepa, iar pustietatea e atât de profundă încât ai impresia că vântul îţi vorbește, fiind singurul care străbate aceste locuri. Deșertul Gobi este totuși mediul în care trăiesc o mulţime de specii precum vulpea, ursul, elanii, căprioara și leopardul. În parc se află Elsen Tasarkhai, care se traduce în „dune izolate de nisip”, a căror succesiune se întinde pe o lungime de 80 km, făcând parte din Marile Dune Mongole. După ce servim prânzul ne îndreptăm spre ruinele Mănăstirii Erdene Khamba, situată la poalele muntelui Khongo Khan, ridicată în sec. al XVII-lea de către Zanabazar, un lider politic și spiritual care a fost educat în Tibet și mai apoi sanctificat, devenind primul sfânt budist din Mongolia. Acesta a ridicat mai multe mănăstiri, însă Erdene Khamba a fost sanctuarul care i-a plăcut cel mai mult, fiind ridicat în onoarea mentorului său, Erdene Lama. Mănăstirea nu mai este locuită azi, dar ocazional au loc aici ceremonii religioase. Servim cina și ne cazăm în iurte turistice.

Ziua 4. Elsen Tsarkhai – Karakorum

Plecăm în zori spre Karakorum, oraș fondat în 1220 de marele Ginghis Han, ce a fost capitala Mongoliei timp de 140 de ani. Aici era un loc important de oprire pe Drumul Mătăsii, care îi uimea în trecut pe călătorii care veneau din Occident, atât prin bogăţie, dar și prin toleranţa religioasă de care dădea dovadă, aici existând temple budiste, moschei, dar și biserici creștine. Orașul a fost distrus în 1388, ca din ruinele sale să se ridice apoi Mânăstirea Erdene Zuu, celebră pentru cele 108 stupe ce simbolizează bobii din rozariul budist de rugăciune. Aceasta a fost ridicată în momentul în care budismul a fost declarat religie de stat a Mongoliei. Aici putem vedea lucrările lui Zanabazar și ale altor artiști mongoli, măști, sculpturi, broderii și statui din lemn și bronz închinate zeilor. Descoperim apoi vestigii din ruinele vechiului oraș, în Muzeul din Karakorum. Astăzi avem ocazia de a savura un prânz autentic mongol și să facem cunoștinţă cu populaţia nomadă, prilej cu care putem afla mai multe despre stilul lor de viaţă, despre tradiţii și mai ales despre frumoasele și ingenioasele lor case mobile. Ziua continuă cu vizita la Muzeul Karakorum și apoi un punct de hotar cu mare valoare simbolică, ce reprezintă forma unei broaște ţestoase. Și această noapte o vom petrece tot în iurte.

Ziua 5. Karakorum – Parcul Naţional Hustai

Astăzi vizităm Parcul Natural Hustai, renumit datorită cailor sălbatici asiatici „takhi”. În anul 1992 s-a înfiinţat o rezervaţie cu suprafaţa de 506 km2 care mai apoi a devenit parc natural, cu scopul de a proteja ecosistemul de defrișările agresive din zonă.

Caii, odată dispăruţi complet din peisajul sălbatic, au reapărut în zonă mulţumită unor acţiuni de repopulare, ajungând astfel la o populaţie de 300 de exemplare. Aici avem ocazia de a vedea multe alte animale sălbatice, parcul fiind foarte vast și foarte divers din punct de vedere al reliefului și vegetaţiei. Vom servi prânzul sub formă de picnic, în mijlocul acestui peisaj sălbatic incredibil. După masă putem vizita muzeul parcului, unde putem afla mai multe informaţii despre geografia locului și despre speciile care îl populează. Doritorii pot opta chiar pentru o sesiune de călărie. După încheierea vizitei ne vom întoarce la iurtele cu care deja ne-am obișnuit.

Ziua 6. Parcul Național Hustai – Parcul Național Terelj

Ne începem călătoria imediat după micul dejun, plecând spre Tsonjin Boldog, unde vom vizita monumentul lui Ginghis Han, întemeietorul naţiei, creatorul unuia dintre marile imperii ale lumii. Statuia este cea mai mare dintre cele dedicate lui, cu o înălţime de 40 de metri, fiind totodată și cea mai mare statuie ecvestră din lume. Orientarea sa spre est are o mare valoare simbolică, indicând locul nașterii conducătorului. Baza statuii e formată din 36 de coloane ce îi simbolizează pe cei 36 de hani ai Mongoliei, de la Ginghis la Ligdan. De aici plecăm spre Parcul Naţional Terelj, cel mai vizitat din Mongolia, un loc spectaculos, unde natura îmbină lanţuri muntoase din granit cu văi străbătute de râuri. În acest mediu trăiesc peste 250 de specii de animale terestre și păsări, dar și flori sălbatice printre care și floarea de colţ. Trecerea timpului și-a lăsat amprenta pe unele formaţiuni stâncoase din zonă, cioplindu-le după propria imaginaţie. Cea mai populară dintre ele este stânca în forma unei broaște ţestoase, melkhi khad. Petrecem încă o noapte în iurte.

Ziua 7. Parcul Național Terelj – Rezervația Gun Galuut

După mic-dejun, mergem către Rezervaţia Gun-Galuut, un loc incredibil, care merită vizitat măcar o dată în viaţă. Avem ocazia să facem fotografii fabuloase, cu munţii înalţi, râurile, lacurile, stepa și zonele umede care sunt într-o armonie desăvârșită. Rezervaţia este casă pentru mai multe specii rare, cum ar fi oaia sălbatică argali, mai multe tipuri de cocori și gâsca-lebădă. Facem o vizită specială, în sânul unei familii nomade, care ne va dezvălui detalii despre viaţa și tradiţiile celor care au dominat pustiul. Recomandarea noastră este să faceţi apoi o plimbare la Muntele Ispitelor pentru a fotografia animalele. La cină, servim Khorkhog, friptură din carne de oaie sau vită preparată pe pietre încinse și servită cu orez și legume. Vom dormi și în această noapte în iurtă, pentru ultima oară.

Ziua 8. Rezervația Gun Galuut – Ulan Bator

Dimineaţa ne vom întoarce la Ulan Bator și dacă avem noroc să călătorim în acea perioadă, putem asista la spectaculoasa ceremonie de deschidere a festivalului Naadam, un spectacol de sunet și culoare ce are loc pe stadionul central, fiind cel mai important eveniment pentru mongolezi, sinonim cu ziua naţională. Festivalul Naadam are loc în fiecare an între 11 și 13 iulie, pe tot teritoriul Mongoliei, cele mai impresionante manifestaţii având loc în Ulan Bator. Festivalul include competiţii ale celor trei sporturi naţionale: călărie, lupte și tir cu arcul, iar în ultimii ani le-a fost permisă participarea și femeilor la două din aceste probe. Publicul asistă la manifestaţii îmbracat în haine tradiţionale de sărbătoare, iar apoi se delectează cu specialităţi gastronomice specifice zonei, precum Khuushuur, o gogoașă cu carne și Aireg, un soi de lapte fermentat. După probele sportive, festivalul continuă cu spectacole de muzică și dansuri folclorice. Continuăm ziua cu o vizită la Muzeul Choijin Lama, dedicat celui de-al optulea frate al lui Bogd Han, apoi la Choijin Lama Luvsankhaidav, un complex ce adăpostește exponate valoaroase precum picturi, broderii, sculpturi și obiecte sacre. După vizite avem timp liber până la cină, pe care îl putem folosi pentru a face cumpărături sau pentru a ne plimba liberi prin oraș. Cina va fi una delicioasă cu preparate tradiţionale mongole la grătar.

Ziua 9. Ulan Bator – București

De dimineaţă, ne luăm la revedere de la fabuloasa Mongolie cu speranţa că vom reveni cât de curând. Plecăm spre aeroport și zburăm spre casă, cu destinaţia București

 

PREȚ de la  2085 €

pret de persoana in camera dubla

1885 €  (Reducere  valabilă în limita locurilor disponibile)

 

DATE DE PLECARE : 25.05.2024

 

Servicii incluse

Bilet de avion Bucuresti - Ulan Bator - Bucureşti retur,  zboruri  cu escala (orarul de zbor se poate modifica);

Taxele de aeroport ;

Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;

7 nopţi de cazare cu pensiune completă în hoteluri de 4* (2 nopti) şi Iurte turistice tradiţionale (5 nopti);

Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;

Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;

Ghizi locali;

Conducător de grup român.

 

Grup minim 20 pers.

Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de  135 €/ pers.

 

Tariful nu include

Taxa de viză Mongolia: 100 usd/pers.

Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);

Alte servicii decât cele menţionate în program;

Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului daca este cazul).

Taxa de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica;

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno.

 

Reduceri& Suplimente

Supliment de single 215 €

 

Acte necesare pentru călătorie

Paşaport valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, care sa contina cel putin 2 coli albe;

Nu se accepta pasaport temporar.

Formular de viză completat de fiecare solicitant.

 2 fotografii color format 3,6 x 4,7cm.

 

Bine de știut

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Se accepta partaj in camera dubla. Daca partajul nu se inchide pana la plecare, se va achita suplimentul de single Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor  biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul  va primi tichetele locale.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare contractate. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia;

Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel      solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in afisate in program sunt informative.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide  se va plăti suplimentul de single.

 

Note finale :

Termen de inscriere : Minim 4 saptamani inainte de data plecarii

Grup minim 20 de persoane.

Pentru  grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 135 € /pers.