Rezervari on-line

Argentina & Brazilia


Rezervări: tel. 0749 262390; 0351 181739; email adielatravel@yahoo.com

 

ARGENTINA & BRAZILIA – TANGO VERSUS SAMBA

Buenos Aires – Cascadele Iguazu – Copacabana – Rio de Janeiro

10 zile – avion

 

America Latină, cu diversitatea sa de oameni, cultură şi civilizaţie, are un exotism imposibil de comparat cu orice altceva şi  te aşteaptă cu festivaluri spectaculoase, care îţi vor insufla pofta de viaţă.

„Iubirea este tango, iar tango-ul este iubire! Da. Este un dans şi totuşi este cu mult mai mult decât oricare dintre dansuri. Este o conversaţie între două suflete, două inimi şi două trupuri” este definiţia data de Ilona Glinarsky acestui stil de dans atat de cunoscut in Argentina. La capătul opus, samba este considerat una dintre cele mai populare expresii culturale braziliene, devenind o icoană a identității naționale din Brazilia. Mişcă-te pe rimturile muzicii latine şi trăieşte din plin!

 

De ce veţi iubi această călătorie :

Participaţi la un spectacol live de tango in Buenos Aires.

Petreceţi o zi in Pampasul Argentinian si fii oaspetele unei ferme traditionale argentiniene iar gazdele îti vor pregăti un spectacol fascinant în care celebrii “gauchos” (cowboy argentinieni) îţi vor demonstra abilităţile lor în mânuirea atelajelor cu cai şi chiar poţi experimenta o plimbare sus in şa.

Surprindeţi cadre spectaculoase ale impresionantelor cascade situate în Parcul Naţional Iguazu din Argentina şi Brazilia, incluse in patrimonul mondial UNESCO

Pregătiţi-vă  să fiţi întâmpinaţi cu zâmbete largi şi priviri curioase oriunde aţi merge asta pentru că brazilienii sunt  prietenoşi şi calzi!

Urcaţi pe Muntele Corcovado, unde la o înalţime de 700 m, se află statuia lui Hristos Mântuitorul cu braţele întinse ce veghează asupra oraşului Rio de Janeiro, devenită un adevărat simbol al oraşului.

Daca ţi s-a făcut foame, nu ezita să încerci Tapioca, street food-ul preferat in Rio, o gustare consistentă şi îndrăgită, preparată din pudră de manioc şi nucă de cocos, aşternute într-o clătita crocantă cu miez lipicios.

 

Program

Ziua 1: București – Buenos Aires

Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Buenos Aires. 

Ziua 2:  Sosire in Buenos Aires

La aterizarea în Buenos Aires, suntem întâmpinati de ghidul local. Transfer si cazare la hotel in Buneos Aires. Timp liber pentru odihna la hotel.

Spre seara vom merge la Restaurantul La Ventana, unde asistăm la un spectacol de tango și luăm o cină în stil tradițional argentinian. Cazare in Buenos Aires la  Bordway Hotel & Suites 4* (sau similar). Mese incluse: cina in stil traditional argentinian.

Ziua 3: Buenos Aires

După micul dejun incepem vizita in capitala Argentinei cu un tur al orașului, pentru a descoperi cele mai importante atracții din Buenos Aires. Vedem Plaza del Mayo, unde se află celebra Casa Rosada, apoi vizităm Catedrala care adăpostește mormântul generalului Jose de San Martin, eroul național al Argentinei. Ne îndreptăm apoi spre San Telmo - cel mai vechi cartier și nu ratăm La Boca - cartierul unde se spune că s-a dansat prima oară tango. Aici vedem faimoasa stradă Caminito și stadionul La Bombonera. Nu în cele din urmă, vizităm La Recoleta, cartierul exclusivist cu cafenelele străjuite de gomeros și cu celebrul cimitir ce adăpostește mormântul Evitei Peron.  Cazare in Buenos Aires la  Bordway Hotel & Suites 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun.

Ziua 4: Buenos Aires -  Pampasul Argentinian

Mic dejun. Astăzi ne putem petrece timpul după bunul plac. Ne putem relaxa sau plimba pe străzile celor mai importante cartiere: La Boca, La Recoleta și San Telmo, Palermo sau Port Madeira. Avem ocazia de a vizita un oraș cu tradiții și o atmosferă de epocă.  Pentru cei interesati le propunem o excursie optionala inedita : o zi la o fermă tipic Argentiniană, unde vom avea ocazia să vedem cum se desfășoară o zi din viaţa unui Gaucho și tradiţiile neschimbate de sute de ani. Vom fi invitaţi la un prânz cu mâncare bună de-a locului, cântece și dansuri populare. Gauchos erau călăreţi neînfricaţi ce străbăteau Pampasul Argentinian, capabili să reziste celor mai vitrege condiţii. Gauchos  a ajuns să reprezinte un simbol naţional, fiind regăsiţi ca eroi ai folclorului si legendelor. Ţinuta vestimentară a acestora și atitudinea bravă, vă va duce cu gândul la binecunoscuţii cowboy din Vestul Sălbatic. Ne reintoarcem in Buenos Aires. Cazare in Buenos Aires la  Bordway Hotel & Suites 4* (sau similar).

Mese incluse: mic dejun

Ziua 5: Buenos Aires – Iguazu

După micul dejun avem transfer la aeroportul din Buenos Aires pentru a ne imbarca pe cursa interna spre Puerto de Iguazu. Ajungem  în partea argentiniană a cascadelor Iguazu, al căror zgomot ca un tunet îl putem auzi înainte de a vedea efectiv căderile de apa! Albia fluviului Iguazu traversează în majoritate Brazilia, însă cascadele se află în cea mai mare parte pe teritoriul Argentinei. Brazilia deține 20% dintre cascade, în timp ce restul de 80% sunt pe teritoriul Argentinei.  Ne indreptam spre frontiera cu Brazilia pentru a admira spectaculoasele caderi de apa. Aproximativ 200 de cataracte diferite creează un mare amfiteatru natural de apă. Pe teritoriul brazilian sunt amenajate mai multe pasarele care sunt foarte aproape de cascade, oferind astfel o vedere spectaculoasă a întregului complex. Aici este locul ideal pentru fotografii, deoarece suntem martorii unui fenomen spectaculos: formarea curcubeelor deasupra căderilor de apa. Atmosfera tropicala este intarita datorita prezentei pasarilor exotice dar si  fluturilor frumos colorati. Ne reintoarcem in Argentina si ne indreptam spre hotelul nostru.  Cazare in Puerto de Iguazu la hotel Guamini Mision 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 6: Iguazu

Mic dejun.  Astăzi vedem partea argentiniana a cascadelor Iguazu. Urmand poteca de-alungul podetelor special amenajate, ne apropiem de cascade numite de localnici “ La Garganta del Diabo” (“ Gatlejul Diavolului”) care arunca furioase apa fluviului de la o inaltime de 90 de metri. Pentru cadre spectaculoase ne vom urca la bordul unui mic tren ecologic care ne aduce mai aproape de cataracte.        Dupa amiaza ne intoarcem in Puerto de Iguazu. Cazare in Puerto de Iguazu la hotel Guamini Mision 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 7. Iguazu – Rio de Janeiro

Spunem rămas bun fenomenalelor minuni ale naturii de la Iguazu și ne îndreptăm către aeroportul Foz do Iguazu pentru a lua un zbor catre Rio de Janeiro. Frumusețea spectaculoasă a orasului Rio este convingătoare. Această metropolă plină de farmec este sărutată de soare, acoperită de plaje largi superbe și presărată de munți dramatici. Cu toate acestea, istoria sa l-a marcat ca un port important - pentru transportul de aur, pietre prețioase și cafea - și ca un sediu al puterii coloniale. Plajele din Rio definesc cultura sa: vibrante, vesele, frumoase iar fiecare plajă are propria sa aromă: de la marea doamnă Copacabana cu plasele sale de volei și cafenelele în aer liber până la seducătoarea Ipanema; de la São Conrado cu deltaplanele sale până la impresionanta  padure tropicala urbana de la Barra da Tijuca. La sosire pe aeroportul din Rio de Janeiro ne întâlnim cu reprezentantul local, după care suntem transferați la poalele Muntelui Sugarloaf de unde vom lua telecabina pana in varf. De aici admiram Gloful Guanabara si panorama asupra capitalei Braziliei.  Dupa amiaza ne indreptam spre hotel. Cazare in Rio de Janeiro la hotel Mirador 4* (sau similar). Mese: mic dejun

Ziua 8. Rio de Janeiro

Pregătiți de aventură? Incepem vizita in capitala Braziliei cu un tur al orașului Rio Colonial – vizitând străzile înguste și vechile clădiri istorice din centrul orașului: Candelaria, biserica romano-catolica ce combina o fatada in stil baroc colonial portughez cu elemente interioare neoclasice si      neo-renascentiste tarzii,  Praça XV de Novembro, construita in cinstea Proclamarii Republicii Brazilia care a avut loc la 15 noiembrie 1889,  „Travessa do Mercado”, Catedrala Metropolitană și Sambódromo. Continuăm turul si admiram din exterior Stadionul Mario Filho, cel mai mare stadion din lume, cunoscut la nivel global sub numele de Maracanã. Stadionul a fost construit în 1950, pentru a găzdui meciurile Cupei Mondiale de fotbal. Ne indreptam apoi spre Restaurantul Carretao unde gazdele ne-au pregatit un meniu delicios cu specific local. Dupa amiaza urcăm Muntele Corcovado pentru a vizita cea mai importanta atracție din Rio de Janeiro dar si una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Statuia lui Hristos Mantuitorul situată la 710 metri deasupra nivelului mării și inaugurată în 1931, este cea mai frumoasă și cunoscută carte poștală a metropolei braziliene, vizibila din orice punct al orașului. Accesul se face cu trenul, traversand frumoasa Padure Tijuca, cea mai mare padure tropicala urbana din lume, care a fost inclusa de UNESCO in lista Patrimoniului Mondial. Din vârful acestui loc uimitor veți avea o vedere uluitoare asupra întregului golf și a orasului Rio de Janeiro, pe drept numit si „Cidade Maravilhosa”. Cazare in Rio de Janeiro la hotel Mirador 4* (sau similar). Mese: mic dejun si pranz la un restaurant local.

Ziua 9. Distractie si voie buna pe plaja din Copacabana

Profitati de ultima zi in capitala Braziliei pentru a vizita orasul pe cont propriu sau mergeti la plaja pe renumita Copacabana . Cazare in Rio de Janeiro la hotel Mirador 4* (sau similar). Mese: mic dejun

Ziua 10: Rio de Janeiro – Bucuresti 

Dupa micul dejun avem  timp liber pana la ora transferului catre aeroportul din Rio de Janeiro pentru zborul cu escala spre Bucureşti.

 

PREȚ de la  3373 €

2766 € (Reducere Early Booking – valabil pana pe data de 30.04.2024)

 

DATE DE PLECARE : 24.04, 02.10.2024

 

Servicii incluse

Bilet de avion Bucuresti – Buenos Aires  si Rio de Janeiro – Bucuresti,  zboruri cu escală (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);

Taxele de aeroport

Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;

Transfer aeroport– hotel – aeroport

8 nopţi de cazare  în hoteluri de  4*

8 mic dejunuri

1 pranz in Rio de Janeiro;

Tango show +  1 cina traditionala argentiniana (fara bauturi), in Buenos Aires;

Bilet de avion Buenos Aires – Puerto de Iguazu

Bilet de avion Foz do Iguazu – Rio de Janeiro;

Tururi de oras in Buenos Aires si Rio de Janeiro;

Excursie la Cascada Iguazu partea argentiniană;

Excursie la Cascada Iguazu partea braziliană;

Excursie la Sugarloaf  şi Corcovado în Rio de Janeiro

Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;

Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;

Ghizi locali

Conducător de grup român

excursii opționale

Excursie in pampasul argentinian la ferma tipic Argentiniana Santa Susana: 185 €/persoană – include transport, pranz si spectacol folcloric de dansuri si cantece traditionale

 

Tariful nu include

Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului ;

Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Excursiile opţionale pentru un grup minim de 15  persoane

Alte taxe şi cheltuieli personale

Alte mese decât cele menţionate

Băuturile la mese

Alte obiective turistice decât cele menţionate în program

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Taxe de oraş plătibile la hotel

 

Reduceri & suplimente

Supliment single  570 €

Pentru  grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 185 €/ pers.

 

Acte necesare pentru călătorie

Paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data returului din excursie, care săa aibă cel puţin 2 coli albe;

Nu se acceptă paşaport temporar.

 

Bine de știut

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada Indiei; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor  biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul  va primi tichetele locale.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare contractate. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia;

Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel      solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor.

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in afisate in program sunt informative.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

  Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide  se va plăti suplimentul de single

 

Note finale :

Termen de inscriere : Minim 4 saptamani inainte de data plecarii

Grup minim 20 de persoane.

Pentru  grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 185 € /persoana.