Rezervari on-line

Malaga

harta Malaga

Malaga este un oraş mare din sudul Spaniei şi reprezintă unul dintre destinatiile turistice cele mai importante din Spania, Europa cît şi de pe litoralul mării Mediterane. Aeroportul din Malaga, poarta de intrare în Costa del Sol dinspre Europa este unul dintre cele mai mari din Spania datorită numărului mare de zboruri europene.
Este oraş municipiu şi centru geografic de pe Costa del Sol, zonă turistică ce se extinde din Nerja pînă la Manilva (limitele de est şi de vest ale provinciei Malaga) cu o lungime totală de 160 Km de plajă, la 100 km est de Stramtoarea Gibraltar. Clima blanda, vegetatia luxurianta, precum si superbele plaje din apropiere, au transformat Málaga intr-o destinatie de vacanta. Desi aspectul general al orasului este modern, Málaga pastreaza cateva cladiri istorice, cum ar fi Catedrala din secolul al XVI-lea, aici fiind si locul de nastere al celebrului artist Pablo Ruiz Picasso.
Cele trei centre turistice principale din Málaga sunt: Calle Marqués de Larios, Plaza de la Constitutión sau Plaza Mayor si Calle de Granada, locatii faimoase pentru shopping, viata de noapte spumoasa si divertisment cultural.
Principala artera rutiera din Málaga se numeste Alameda Principal sau Paseo del Parque si se extinde spre vest, de la Plaza de la Marina la Río Guadalmedina si dincolo de Puente de Tetuán, pana in suburbiile de vest.
Impreuna cu localitatile din jur Rincon de la Victoria, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Alhaurin de la Torre, Mijas si Marbella, orasul formeaza zona metropolitana Málaga, cu peste un milion de locuitori.
Málaga a fost intemeiat de fenicienii anului 1000 i.e.n., sub denumirea Malaka. Acest nume provine probabil din cuvantul fenician pentru sare, deoarece pestele era sarat in apropiere de port. Sapte secole mai tarziu, romanii au cucerit acest oras impreuna cu alte zone ale Spaniei de la Cartagina. Incepand cu secolul al V-lea e.n. Málaga s-a aflat sub stapanirea vizigotilor. In secolul al VIII-lea, Spania a fost cucerita de mauri, iar orasul a devenit un important centru comercial.
Maurii au stăpînit Malaga pînă la jumătatea secolului XV şi au convertit oraşul în unul dintre centrele cele mai importante din Peninsula Iberică. Acest trecut ilustru a lăsat urme de neuitat în centrul istoric din Malaga, în apropiere de fortăreaţa Alcazaba, ce datează din anul 1065 (în prezent este un muzeu arheologic).
Malaga este mîndră de a fi un oraş modern în inima căruia se situează zona comercială de pe vestita alee Larios , echivalentul aleii Sierpes din Sevilla sau Bond din Londra.Strada Larios, este punctul ideal de start pentru explorarea oraşului: de aici se ramifică multiple străduţe, pieţe minunate şi doar la 100 de metri ne întîlnim cu catedrala din Malaga.
Pentru iubitorii de grădini şi parcuri, în centrul oraşului se află splendidele grădini din Alameda iar la ieşirea nordică a oraşului este situat parcul botanic istoric "La Concepción", în stil englez cu o vechime 150 de ani.