Rezervari on-line

Saint Tropez

harta Saint Tropezharta Saint Tropez

Orasul
Micutul port si binecunoscuta statiune Saint Tropez este pozitionat pe tarmul sudic al golfului cu acelasi nume, la poalele laturii estice ale Masivului des Maures.O parcare intinsa se afla in vestul orasului la Nouveau Port.
Asezarea era cunoscuta grecilor sub numele Athenopolis si era numita de catre romani Heraclea Cacabaris. Numele actual provine de la Sfantul Tropez sau Torpes, decapitat de romani, ale cui ramasite au fost descoperite aici. In timpul saracenilor, micul sat de coasta a fost greu incercat, dar a avut resursele necesare pentru a-si reveni, devenind in secolul al XV-lea republica
Astazi, Saint Tropez este faimos prin varietatea celebritatilor si bogatasilor care l-au ales drept resedinta. Inca de la sfarsitul secolului XIX, oraselul a fost destinat drept unul dintre locurile de etalare a bogatiei, clasei si fastului aristocratiei europene. Mai tarziu, inainte ca Saint Tropezul sa fie popularizat in toata lumea de Brigitte Bardot si Luis de Funes, cele doua simboluri antagoniste ale cinematografiei franceze, oraselul a jucat un rol important, dar cvasinecunoscut astazi, in eliberarea sudului Frantei de sub dominatia nazista. Gloria urma sa vina dupa incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial, cand Saint Tropez a devenit o destinatie de vara favorita a artistilor din noul val al cinematografiei franceze, precum si loc de nastere al muzicii Ye-ye.
Portul, astazi exclusiv turistic, si-a trait perioada de glorie comerciala in secolul XVIII. Atunci functiona si un impunator santier naval, in imediata sa apropiere. In trecut, Saint Tropez a fost un important nod comercial unde se translatau zilnic cantitati impresionante de peste, vin, lemn si pluta.
Astazi, pentru turisti, exista curse care leaga statiunea de celalte bijuterii ale Coastei de Azur, precum Villefranche, Nisa, Grimaud, Monte Carlo sau Monaco.
Plajele sunt si ele (cum altfel?) scumpe si exclusiviste. Se intind la sud de port, de-a lungul zonei costiere, pana in Baie de Pampelone. Sunt plaje relativ inguste, de cel mult 30 de metri latime, toate fiind sub administratie privata. Poti face oricand windsurfing sau poti naviga la bordul unei mici barci. Zona este propice si barcilor cu motor de mare viteza, jet ski-urilor, iar daca esti pasionat(a) de scufundari la adancime sau snorkeling, esti in locul potrivit.
Aici orice activitate industriala este suspendata de zeci de ani, iar claritatea apei este remarcabila. Moda naturismului cu orice pret a patruns si in Saint Tropez, unele plaje fiind listate ca "Bio", de parca ar fi vreun produs de supermarket