Rezervari on-line

Pineda de Mar

harta Pineda de Mar

Localizare
Pineda de Mar se afla in centrul coastei Maresme (langa Costa Brava), intre lantul muntos Litoral si marea Mediterana.
Fiind situata la 55 km de Barcelona oras si la 45 km de Girona, Pineda de Mar este situata in nucleul unei importante retele de comunicatii formata de autostrada, cale ferata si drmuri nationale.
Descriere
Plajele ample, din nisip fin, impreuna cu o gama diversificata de oferte de cazare, cafenele, terase si restaurante, un mare centru comercial si configurarea placuta a orasului – cu piete pentru plimbari, parcuri inverzite, fantani arteziene si straturi de flori – fac ca Pineda de Mar (Costa Maresme, Spania) sa fie una dintre destinatiile alese de tot mai multi turisti.
Obiective turistice ,istorice, monumente,muzee
 Existenta numeroaselor instalatii sportive faciliteaza practicarea diferitelor sporturi, ca de exemplu baschetul, sport datorita caruia este cunoscut orasul Pineda de Mar.
Iubitorii de sporturi nautice se bucura si ei de o baza nautica foarte bine echipata.
Pineda de Mar este deasemenea un loc propice excursiilor pe jos sau cu bicicleta in Parcul National Montnegre.
In ceea ce priveste cultura, in Pineda de Mar se afla Fundatia Tharrats de arta grafica ; aici se expun permanent lucrari grafice ale intemeietorului fundatiei – Joan Josep Tharrats – si periodic lucrari ale altor artisti plastici cunoscuti ca de exemplu : Miró, Tapies, Brossa, Guinovart, Clavé , Ponç, Fontsere sau Subirachs.
In plus, intr-o cladire apropiata de sediul fundatiei se afla o biblioteca specializata in arta lui Tharrats si in arta grafica in general.
Biblioteca gazduieste pe parcursul intregului an expozitii ale unor artisti de recunoscut prestigiu si calitate.
Pineda de Mar conserva inca numeroase marturii ale trecutului : de la vestigiile arheologice din epoca iberica si romana si pana la modernul pavilion sportiv actual.