Rezervari on-line

Busteni


Descriere geografica:
Strajuit de muntii Caraiman ( 2384 m) si Costila ( 2489 m),strabatut de apele raului Prahova,Busteni - vechi centru al turismului si al alpinismului romanesc - cunoscut ca "Poarta a Bucegilor" - reprezinta in acelasi timp cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine in masivul Bucegi.
 

La Busteni,mai mult ca in oricare parte,Bucegii isi desfasoara in toata spendoarea neintrecuta lor frumusete: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici ornamentati cu tancuri si varfuri ascutite, Caraimanul cu monumentul inaltat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial , varful Costila supranumit "paradisul alpinistilor" etc.
Altitudine: 800 - 950 m.
Climat: specific zonelor alpine,cu aer puternic ozonat.Temperatura medie anuala: 5 grade C.
Obiective turistice:
Babele - monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului.
Sfinxul - monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului. Stanca uriasa, singuratica, in M-tii Bucegi, alcatuita din conglomerate.Actiunea indelungata si combinata a agentilor modelatori ( vanturi, ploi,zapezi,inghet,dezghet etc.) a determinat o puternica erodare a acestuia , in urma careia a rezultat aspectul actual( privita dinspre lateral) stanca are infatisarea unui cap urias de om).Exista si unele ipoteze conform carora Sfinxul ar fi o stanca megalictica.
Crucea eroilor - de pe muntele Caraiman a fost ridicata in 1926-1928 si este inchinata eroilor cazuti in primul razboi mondial.Crucea are 33 m inaltime. Noaptea este luminata.
Clima specifica Culoarului Prahovean, cu ierni blande si veri racoroase, atmosfera relaxanta, aerul ozonat, maretia muntilor, bazele de agrement si unitatile de cazare moderne, atrag in Busteni an de an mii de turisti.
 
Cai de acces:
Rutiere: Bucuresti - Brasov pe DN1 (E 60) dinspre Rasnov pe DN 73 A,jonctiune cu DN 1.
Feroviare: Gara Busteni,pe linia Bucuresti - Brasov.
Destinatie: odihna,sporturi de iarna,drumetii si excursii diferentiate in functie de varsta si preferinte.