Rezervari on-line

Tossa de Mar

harta Tossa de Marharta Tossa de Mar

 

Intre Portbou si Blanes se intinde zona numita La Selva, caracterizata de peisajul unic gratie portiunilor de plaja si a celor de munte care se succeda.
In aceasta zona se afla statiunea Tossa de Mar, care se bucura de o plaja imensa din nisip alb si de privelisti de neuitat inspre golful Tossa.
Istoria si arta localitatii Tossa de Mar (Costa Brava, Spania) se impletesc cu savoarea traditionala a unui oras marinaresc. Astfel, in cartierul Vila Nova, care se intinde de-a lungul plajei, se concentreaza majoritatea ofertelor de petrecere a timpului liber si a vacantelor : hoteluri, aparthoteluri, restaurante, terase.
Temperaturile placute ale Coastei Brava si multitudinea de peisaje dau diverse posibilitati turistilor  de a-si petrece timpul liber in contact cu natura. Apele cristaline si bogatia subacvaica a marii Mediterane invita turistii la pacticarea unei multitudini de sporturi nautice. Gastronomia zonei include atat preparate specifice zonei de coasta, cat si din interiorul peninsulei, combinand retete traditionale si inovatoare.
Turistii care vin la Tossa de Mar nu pot pierde ocazia de a vizita Muzeul Municipal, care se afla in Vila Vella si adaposteste colectii de arheologie, pictura catalana si straina, sculptura, vitralii, mozaicuri romane care provin, in marea majoritate, din asezarea romana Els Ametllers. 
Vila Vella - Orasul vechi se ridica pe o faleza inalta, langa mare. Sapte turnuri circulare – resturi ale unei vechi biserici si ale palatului guvernatorului – dateaza din secolul al XIV-lea si ilustreaza foarte bine istoria catalana. Aproape de aceste turnuri, gasim ramasitele arheologice ale unui oras roman din sec. al IV-lea.