Rezervari on-line

Baile 1 Mai


Statiunea Baile 1 Mai este situata in partea de N-V a tarii, la contactul dintre Dealurile de Vest si Campia de Vest. Altitudinea statiunii este de aproximativ 140 m, ceea ce face ca aceasta sa beneficieze de o clima blanda, temperat - continentala.
Faima statiunii 1 Mai este data de prezenta unei specii tropicale - monument al naturii - Lotusul Termal (Nymphaea Lotus Thermalis), planta cu frunze rotunde plutitoare cu marginea dintata si rasfrinta in sus, dintre care se inalta gingasele flori alb-galbui, cu miros placut parfumat. Interesant este faptul ca florile se deschid seara si se inchid dimineata in jurul orei 10...
Apele paraului Peta si in mod deosebit formatiunile lacustre din lungul vaii, adapostesc o specie tropicala de melc (Melanopsis Parreysii), precum si o subspecie endemica de peste, Rosioara (Scardinius Eryhrophthalmus Racovitzai), adaptata la temperatura de 28-34 grade Celsius.
Statiunea a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Drept dovada sta faptul ca pe teritoriul bailor si in localitatile din jur s-au gasit unelte si urme ale asezarilor omenesti din neolitic. Unele urme ale vietii pe aceste meleaguri atesta ca baile au fost cunoscute si de catre romani. In documentele din evul mediu, Baile 1 Mai apar sub denumirea de Baile Oradiei (Thermae Varadienses).In anul 1465, Ianus Pannonius, poetul preferat al regelui Matei Corvin aduce laude izvoarelor tamaduitoare de ochi de la 1 Mai.
Apele termale sunt bicarbonate, sulfatate, calcice, sodice, silicoase si oligometalice. In principiu, ele se intrebuinteaza sub forma de cura externa, ca bai in bazine, vane sau piscine, precum si in cura interna. In statiune se trateaza urmatoarele grupe de afectiuni: reumatisme inflamatorii, afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni reumatismale articulare, afectiuni posttraumatice, afectiuni ale sistemului nervos central si periferic, afectiuni ginecologice, iar ca afectiuni asociate, unele boli metabolice de nutritie si boli endocrine.