Rezervari on-line

Athos

harta Athosharta Athos

Halkidiki este peninsula aflata in nordul Greciei, compusa din trei brate: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos aruncate in Marea Egee asemeni tridentului lui Poseidon.
Primele doua sunt cele mai dezvoltate.
Athos, fasia estica, este renumita prin cele douazeci de manastiri imprastiate pe tot cuprinsul ei. Excursiile cu iahtul de-a lungul coastei ofera cele mai inedite panorame. Cea mai frumoasa zona din nordul Greciei, aceasta peninsula si-a pastrat dintotdeauna acelasi farmec.
Bratul Athos a fost numit dupa numele gigantului Athos. Bratul este cel mai estic “picior” al peninsulei Halkidiki si are o lungime de circa 60 km, latime intre 7 si 12 km, Muntele Athos ajungand la 2.033 m.
In secolul IX pe peninsula Athos au aparut primele comunitati monahale, iar astazi Athos (supranumit si Muntele Sfant) formeaza un stat monahal, leaganul manastrilor bizantine. In limba greaca muntele se numeste “Agion Oros” (regasit si ca Hagion Oros). Accesul pe acest teritoriu se face doar pe baza unei invitatii aprobate de catre Patriarhia Romana si exclusiv barbatilor. Acest patrimoniu mondial crestin adaposteste circa 20 de manastiri ortodoxe. Din punct de vedere spiritual Muntele Athos se afla sub jurisdictia directa a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol. Muntele mai este supranumit si „Gradina Maicii Domnului”. Exista un numar mic de agenti de politie neinarmati, care nu sunt calugari, pentru a mentine ordinea. Politia si Garda de Coasta au o prezenta foarte discreta. Rezidentii care nu fac parte din comunitatile religioase locuiesc in capitalul peninsulei - Karyes. Dafni este principalul port al insulei.
In apropiere de intrarea catre Muntele Athos (inainte de a intra pe teritoriul Muntelui Sfant) s-au construit cateva hoteluri si pensiuni spatioase si primitoare. Zona atat de marcata de importanta sa crestineasca, frumusetea muntilor impaduriti su pini si a plajelor insorite atrag in fiecare an mii de turisti catre acest loc cu adevarat binecuvantat.


Hotel Theoxenia 4*

Poza Hotel Theoxenia 4*
Early Booking

Hotel Agionissi 4*

Poza Hotel Agionissi 4*
Early Booking

Hotel Akrathos 3*

Poza Hotel Akrathos 3*
Early Booking

Hotel Sunrise 3*

Poza Hotel Sunrise 3*
Early Booking

Hotel Athorama 3*

Poza Hotel Athorama 3*
Early Booking