Rezervari on-line

Kefalonia

harta Kefaloniaharta Kefalonia

Insula Kefalonia este cea mai mare dintre cele ┼čapte Insule Ionice,situata în largul coastei de vest a Greciei continentale (lâng─â Patras). Kefalonia este una dintre cele mai populare destinatii din Insulele Ionice, situat─â între Lefkada, în nord, ┼či Zakynthos, la sud, cunoscuta sub numele de "insula a navigatorilor,,
Insula Kefalonia, prezinta interes in special pentru ciudatele fenomene care au creat peisajul unic ce da farmec acestei insule. Faimosul vin "robola" se face in insula Kefalonia, precum si un tip de miere foarte gustoasa, facuta din cimbru.
Insula Kefalonia are o puternica traditie muzicala, intretinuta de grupuri faimoase de cantatori la mandolina, ce prezinte influente evidente italiene. Desi este o insula cu o deosebita frumusete a naturii, infrastuctura turistica nu este foarte dezvoltata, decat in putine zone. Tocmai din acest motiv, insula Kefalonia este o destinatie ideala pentru relaxare in natura.
Argostoli, capitala insulei Kefalonia, este un oras dispus in forma de fasie, in care veti gasi magazine de calitate si un muzeu micut. La capatul nordic al insulei Kefalonia, Fiskardo este popular pentru iahturi si atmosfera elevata. Fiskardo este singura parte care a supravietuit intacta in timpul cutremurului din secolul trecut, insa renovarile dau zonei un aer mai degraba modern decat asemanator cu vechea Kefalonia. In Assos se afla un coboras abrupt spre un castel venetian, pe o mica peninsula. Agia Efimia si Sami sunt niste orasele placute aflate in est.
Poros se afla mai la sud, izolat intre mare si munti si are un port de feriboturi oarecum separat de oras. La capatul de sud-est al insulei Kefalonia,Skala este un loc in care va puteti relaxa pe plaja.