Rezervari on-line

Colibita

harta Colibitaharta Colibita

De peste 120 de ani, miraculosul aer de la Colibita, ozonat si cu un nivel ridicat de ioni negativi, face minuni. Daca la inceputul secolului trecut, la sanatoriul Caritatea, elevi si studenti se vindecau de TBC, acum multi dintre oaspeti ne spun ca au venit stresati, agitati si obositi iar dup acateva zile, toate astea au disparut, ca sterse cu un burete miraculos. Aceasta este Colibita, un loc miraculos, de o frumusete dumnezeiasca.
Colibita este un sat din cadrul comunei Bistrita Bargaului, judetul Bistrita-Nasaud, Transilvania, Romania.
Localitatea este asezata pe Valea Bistritei, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani.
Pe masura ce parcurgi drumul dinspre Bistrita spre Vatra Dornei, intri intr-un sir, parca nesfarsit de comune, cunoscute sub denumirea de Bargaie: Rusu Bargaului, Josenii Bargaului, Mijlocenii Bargaului, Susenii Bargaului, Prundul Bargaului, Tiha Bargaului si Muresenii Bargaului.
Din Prundul Bargaului, vis-a-vis de biserica, drumul ce face spre dreapta duce inspre Colibita, bineinteles printr-o alta comuna numita Bistrita Bargaului. Majoritatea oamenilor din zona isi castiga existenta din agricultura, cresterea animalelor si prelucrarea lemnului.
La iesirea din Bistrita Bargaului drumul incepe sa urce serpuind, peisajul devenind din ce in ce mai salbatic. La vreo 7 Km de Bistrita Bargaului, apare barajul de acumulare si lacul Colibita. Privind de la baraj nu reusesti sa zaresti decat o parte a lacului care este destul de mare , un mic ocol al acestuia durand 2 ore cu masina, bineinteles admirand frumusetile naturii ce te inconjoara, iar in zare poti zari muntii ce strajuie lacul : Strunioru si Bistricioru.
Zona ofera vaste posibilitati de destindere pentru iubitorii muntelui, in orice anotimp: excursii, drumetii (Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane - traseu marcat de 3,5 ore pana in Vf. Bistricioru, Castel Dracula langa Pasul Tihuta - 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (pastrav, clean, caras - in lacul Colibita), plimbari cu sania etc.
Un pont pentru cei care mai au cateva zile de concediu si dor de duca. Mergeti la Colibita, un loc de basm din inima Transilvaniei.
Acolo o sa gasiti un lac lung de 7 kilometri cu mici insule, inconjurat de Muntii Calimani. Zona, mai putin cunoscuta noua, este extrem de apreciata de turistii straini, pasionati de sporturi extreme.
Atunci cand vezi rasaritul la Colibita, ai senzatia ca privesti o carte postala. Totul in jur este atat de frumos incat ramai inmarmurit.
Acest loc minunat este la o jumatate de ora de mers cu masina din Bistrita si la 20 de km de castelul lui Dracula din pasul Tihuta. Desi zona este salbatica, gasiti cazare fara probleme, de la 60 de lei pana la 150 pe noapte.
Dupa o plimbare cu barca, se intinde o masa traditionala cu mamaliga, jumari, dar si peste abia scos din lac. Insa nu este un loc in care numai sa dormi si sa mananci. Obligatoriu trebuie sa incercati caiacul, raftingul si sky-ul nautic.Turistii straini au cumparat deja zeci de parcele pe unul dintre maluri, semn ca in curand prea putini vor mai vorbi romaneste.