Rezervari on-line

Vrachos


Una din cele mai frumoase atractii turistice din Preveza este zona Vrachos -Loutsa Beach. Zona care cuprinde cele doua mici statiuni Vrachos si Loutsa este constituita dintr-o plaja lunga de 6 km, nisipoasa si foarte renumita pentru sporturile nautice precum Kite surfing, wind surfing, similar cu plaja Vassiliki in Insula Lefkada.
Vrahos beach este foarte usor de gasit. Din drumul national care leaga Preveza cu Igoumenitsa se desparte o mica bretea care duce direct in statiune. Orientativ, Vrahos Beach se gaseste la 30 km distanta de orasul Preveza, la 40 km distanta de o alta statiune superba, Parga, si la 55 km distanta de portul Igoumenitsa, poarta de acces spre Europa via Italia.
Chiar daca pare o zona izolata, aceste doua mici statiuni sunt ticsite de turisti, in special greci, care vin pentru plajele deosebit de interesante, liniste , sporturi nautice si mancare intradevar traditional greceasca.
Vrachos Beach este defapt un mic sat cu cateva unitati de cazare, de la studiouri pana la hoteluri de 3* si cateva taverne traditionale grecesti. Din descriere nu pare mare lucru acolo, dar peisajul, plaja, asfintitul de sore pe marea Ionica si localnicii deosebit de primitori fac din Vrachos o atractie turistica pe care daca o alegeti cu siguranta nu o sa regretati.
Muntele coboara spre mare si formeaza plaja lata si nisipoasa. Pe alocuri, pe plaja si in apa se gasesc formatiuni stancoase ca mici insulite, forme care fac deliciul statiunii. De altfel, cateva mici insule sunt folosite in mod original de catre localnici. Acestia au instalat cate o umbreluta si imbie turistii sa innoate pana acolo pentru o sesiune de plaja si baie.
Pe culmea muntoasa, in apropiere de plaja se gasesc casele locanicelor rasfirate prin vegetatia care abunda. Tot felul de palmieri, maslini, castani si zeci de feluri de flori se gasesc in aceasta zona.