Rezervari on-line

Preveza


Preveza este un oraş în zona Epirus, in nord-vestul Grecei, situat la baza Golfului Ambracian. Este capitala a unităţii periferice Preveza, care face parte din prefectura Epirus. Un tunel submarin, finalizat în 2002, care se desfasoara între Preveza şi Actium, conectează oraşul Preveza la vestul regiunii Acarnania din zona Etolia-Acarnania. Ruinele orasului antic Nicopole se gasesc la 7 km nord de oraş. În interiorul municipalitatii Preveza sunt ruinele a cinci oraşe antice sau cetăţi: Nicopole, Berenike, Cassope, Elatria şi Trikastron.
În prezent Preveza este un port comercial şi centru turistic, beneficiind de apropierea sa de Aeroportul Naţional Aktion şi de insula din apropiere Lefkada, o destinaţie turistică majoră.
Tunelul submarin Aktio-Preveza, o lucrare importantă de infrastructura pentru ceea ce a fost în mod tradiţional o regiune îndepărtată şi subdezvoltata, a fost inaugurat în 2002 şi leaga Preveza de Actium pe malul sudic al Golfului Ambracian, scurtand astfel foarte mult distanţa unei calatorii la Lefkada.
 


Hotel Dimitra 3*

Poza Hotel Dimitra 3*
Early Booking