Rezervari on-line

Alpbach


Resortul foarte primitor Alpbach, situat la 1.000 m altitudine a fost declarată în anii ´80 cel mai frumos sat sportiv al Austriei iar în 2004 cel mai bun resort mic de schi al Europei. Localitatea se află în valea Albach, pe un platou însorit cu vedere de vis şi posibilitatea de acces direct la domeniul schiabil la Wiedersberger Horn. Zona liniştită de la capătul văii vă garantează zile fără trafic de trecere deranjant. Alpbach atrage turiştii în special datorită ambientului său istoric şi numeroasele posibilităţi de petrecere a timpului liber, cum ar fi derdeluş sau drumeţii. Pensiunile sunt foarte primitoare atât în ceea ce priveşte imaginea exterioară, cât şi interiorul.
ZONA SKI
Cu skipass-ul "Alpbacher Skipass" aveţi acces la 54 km pârtii şi 21 instalaţii pe cablu între 600 m şi 2.100 m altitudine. Skipass-ul este valabil în Alpbach, Reith şi Kramsach şi este foarte potrivit pentru toate nivelele. Tunuri de zăpadă (67) pot acoperi cu zăpadă cca. 80% din pârtii, astfel nu poate fi nicicând vorba de lipsă de zăpadă. Transferul cu ski-bus-ul este gratis pentru titularii unui skipass. Muntele local al Alpbach este Wiedersberger Horn (2.128 m). Aici vă aşteaptă pe lângă zona free-ride şi un fun-park cu Jumps, Rails şi Slides - o delicatesă în special pentru snowboarderi. Ceva mai jos, între instalaţia "Hornbodenlift" şi "Gmahbahn", există în plus o Halfpipe - pentru a nu menţiona excelentele posibilităţi de free-ride. Pentru începători recomandăm instalaţia Galtenberglift în Inneralpbach şi domeniile schiabile din jurul Reith şi Kramsach, în schimb pe cei cu experienţă în aşteaptă coborârea FIS de la Hornboden, o provocare chiar şi pentru cei în formă! Cea mai lungă pârtie este cea "de familie" de la Reither Kogel - 4 km de dificultate medie. Seara după apusul soarelui se aprind nocturnele pe pârtia de familie de la Reither Kogel şi la instalaţia Böglerlift la Inneralpbach - astfel distracţia poate continua pentru mic şi mare.
Après-Ski în Alpbachtal începe la unul din refugiile primitoare de pe pârtie, aici puteţi lua în linişte o masă copioasă - apoi atmosfera devine mai animată. Fanii Après-Ski-ului nu pot pierde ocazia de a vizita "Gondelalm": întregul mobilier constă din gondole - dacă este prea mult pentru dumneavoastră vă stau la dispoziţie numeroase restaurante, o plimbare la lumina torţelor sau săniuş în nocturnă. În plus: excursii ghidate, plimbări cu sania trasă de cai şi ice-stock (asemănător curling).
Alpbach dispune de 20 de km excelenţi pentru practica acestei discipline, cu dificulate medie şi ridicată. Cea mai lungă rută începe la Ost-Luegergraben şi are cca. 8 km. Prin peisajele înzăpezite romantice vă duc „Luegergraben“ şi „Greitergraben“, la Inneralpbach. Localităţile apropiate Brixlegg, Kramsach şi Reith au de asemenea trasee frumoase, care merită încercate.

Informatii despre partiile de ski
Cel mai înalt punct al zonei 2.100 m
Cel mai jos punct al zonei 600m
Statiune de schi la altitudine 1.000m
Numar instalatii transport pe cablu 20
Numar teleschiuri 12
Numar telescaune 5
Numar telecabine 3
Pârtii în total 52 km
Pârtii verzi/albastre 18 km
Pârtii rosii 29 km
Pârtii negre 52 km