Rezervari on-line

Mykonos

harta Mykonosharta Mykonos

Mykonos este o insula greceasca ce face parte din grupul Cicladelor, situat in mijlocul Marii Egee. Insula Mykonos este recunoscuta ca fiind o destinatie principala printre insulele Greciei, de aici rezultand si cluburile galagioase si preturile ridicate. Principala asezare de pe insula se numeste tot Mykonos, sau Chora si este un sat incantator, cu case albe si nenumarate biserici si mori de vant.
Celelalte localitati pe insula Mykonos sunt Ano Mera, un sat in mijlocul insulei, focalizat in jurul unei piete centrale aliniate de taverne. Atractia satului este manastirea Panagia Tourliani din anul 1542. Agios Ioannis este o mica localitate cu doua taverne, un restaurant si un magazin, Agios Stefanos va ofera mai multe oportunitati de cazare, iar Platys Gialos este o statiune populara de unde barcile duc turistii spre plajele de pe coasta de sud a insulei Mykonos. Ornos este un centru comercial bine organizat, iar Tourlos este locul in care andocheaza majoritatea vaselor de croaziera si feriboturilor.
Viata de noapte in insula Mykonos este considerata a fi una dintre cele mai spectaculoase din Europa, atragand DJ faimosi si deseori fiind comparata cu cea de pe Ibitza si Ayia Napa. in ultimii ani insula si-a pierdut caracterul exclusivist si e frecventata in mare parte de tinerii ce vor sa se bucure de distractia concentrata mai ales in baruri, decat in cluburi. In plus, Mykonos a devenit o destinatie preferata de gay. August este bineinteles luna cea mai costisitoare si este frecventata mai ales de tinerii din Italia, fiind de obicei o luna aglomerata si galagioasa.
Plajele din Mykonos sunt magnifice si cele mai multe dintre ele se afla in partea de sud a insulei. Aici poti alege sa te relaxezi, sa te bucuri de mare sau sa sa stai in mijlocul multimii si sa petreci incepand cu dupa-amiaza. In primul caz poti sa alegi plaja Agrari sau Kalakatis, iar in cel de-al doilea caz poti sa alegi plaja Paradise sau Palaga. Stilul de viata este cel mediteranean: pranzul se ia pe la orele 14, 16, iar cina dupa miezul noptii. Cluburile se umplu pe la 3 - 4 noaptea si adesea raman deschise pana la 8 - 10 dimineata.