Rezervari on-line

Istria


Croatia este cea mai complexa destinatie de vacanta. In interiorul tarii paduri dese si munti de calcar se imbina armonios cu lacuri si cascade; medievalul Zagreb, o capitala central-europeana; litoralul de peste 700 km cuprinzand coasta Istriei si Dalmatiei , cu statiuni moderne si o pleiada de 1185 de insule, scaldate de soare si de ape cristaline. De-alungul secolelor artisti si arhitecti italieni si-au lasat amprenta in Dalmatia si Istria, iar arta si arhitectura gotica si renascentista minunata se numara printre gloriile coastei Adriatice.
Peninsula Istria este cea mai mare peninsula din Marea Adriatica, situata in nordul acesteea, intre golfurile Trieste si Kvarner.
O treime din suprafata peninsulei este acoperita de paduri, restul fiind ocupat de livezi de maslini, de podgorii de vita de vie si de pasuni. Dealurile cu coborare lina ofera vedere panoramica asupra zonei, Istria fiind supranumita si “noua Toscana”. Unul din atuurile acestei zone este cu siguranta lungimea litoralului - 445 km, presarat de multiple plaje salbatice, plaje lungi amenajate, multiple facilitati de practicare a sporturilor maritime precum scufundari in apa cristalina a Mediteranei. Majoritatea plajelor peninsulei sunt de pietris, dar puteti gasi si golfulete cu plaje de nisip fin, dosite de paduri verzi. De la mancarea traditionala a zonei, din care mentionam “prsut” (prosciutto) si pana la celebrele “paste cu trufe” Croatia va va ofera o variata gama de meniuri delicioase. Ulei de masline presat dupa metode traditionale, rakia traditionala, vinul specific zonei, pe care il puteti achiziona din cele peste 70 crame private. Istria ofera multiple posibilitati de distractie, de la ciclism, drumetii, degustari, pescuit si pana la sporturi acvatice, scufundari, plimbari cu iahtul. Satele din aceasta regiune se bucura de o atmosfera aparte, bucurandu-se de o lunga traditie a osptalitatii, crame cu vin delicios si multiple tipuri de ulei de masline.
        Orasul Pola fost centru administrativ al Istriei inca de pe vremea romana. Orasul se bucura de o lunga traditie in constructia ambarcatiunilor, productia de vin, pescuit si turism. Puteti admira multiple site-uri arheologice si turistice interesante precum Amfiteatrul, teatrul si zidurile romane, Arcul de Triumf, Citadela Venetiana s.a. Amfteatrul din Pola este considerat a fi una dintre cele mai semnificative mostenirii culturale si istorice din Istria, fiind construit in timpul domniei imparatului Vespazijan. Amfiteatrul este al 6-lea ca marime din lume. Amfiteatrul a fost folosit ca teatru de lupte pentru Gladiatori, astazi servind ca scena pentru desfasurarea evenimentelor culturale, mai ales a concertelor. Printre alte orase importante ale peninsulei mentionam: Umag, Novigrad, Porec, Rovinj, Medulin.
        Parcul National Brijuni situat in sud-vestul Istriei are o densa vegetatie mediteraneana, precum si un parc safari dotat cu animale rare. Datorita specificitatii sale, Brijuni a fost o destinatie turistica de la inceputul secolului al XIX-a pentru aristocrati si politicieni.         
Statiunile Istriei dispun de facilitati turistice moderne si impresionante situri arheologice.
 
Statiunile principale din  Istria:
NOVIGRAD este un vechi orasel pescaresc, cu un farmec aparte. Aici, are loc in iulie si august un festival important de jazz. In Novigrad veti gasi plaje stancoase, cu pietricele si plaje artificiale care invita la baie.
POREC este cea mai mare si mai cunoscuta statiune din Istria, avand un trecut de 2500 de ani. Vechiul oras va ofera multe posibilitati de distractie: restaurante, baruri, magazine, tenis, mini golf, tenis de masa, volei, calarie, inchiriere de barci, surfing, inchiriere biciclete si motociclete, bungee-jumping, centre de scufundari.
ROVINJ, oraselul vechi de 8000 de locuitori, nu din intamplare si-a castigat denumirea de "bijuteria Adriaticii" atragand anual numerosi turisti prin frumusetea golfurilor ce-l impanzesc. Simbolul lui Rovinj este biserica Sf. Euphemia, numita dupa sfantul protector al orasului.
UMAG, situat in partea de nord-vest a peninsulei Istria, frumosul oras UMAG are forma unui pantof, primele asezari din zona fiind inca de pe vremea romanilor. Orasul Umag beneficiaza de un port maritim, de stradute romantice si terase cu produse delicioase. Pozitionarea sa a permis dezvoltarea armonioasa si continua a orasului, construirea de multiple unitati de cazare dar si dezvoltarea multiplelor posibilitati de practicare a sporturilor, incepand cu navigatie, scufundari si pana la multiple terenuri de tenis, minigolf, volei pe plaja, bowling, baschet, handbal, biliard. Umag gazduieste anual faimosul turneu de tenis Open ATP, aici se desfasoara festivalul "Organum Histriae", dar si Festivalul International de Teatru "Zlatni Iav".
PULA este cel mai interesant oras al Istriei de Sud, fiind construit pe 8 dealuri. Cele mai importante si frumoase obiective turistice sunt: amfiteatrul, arena si casele patriciale care dateaza din perioada romana. Amfiteatrul, ca si marime, este mai mare decat Colosseumul din Roma.Hotel Delfin 2*

Poza Hotel Delfin 2*
Early Booking