Rezervari on-line

Didim

harta Didimharta Didim

Didim, (fostul oras antic Didyma-foto 2), este o mica statiune turceasca, situata in vestul Turciei, pe coasta Marii Egee, se gaseste la intre Kusadasi si Bodrum. Numele provine de la anticul oras Didyma, care in tipul Imperiului Otoman era cunoscut sub numele de Yoranda sau Yoran, si sub stapanirea Republicii Turcesti era numit Hosar (care inseamna castel), dar care dupa distrugerea sa in 1955 in urma unui cutremur, a fost reconstruit si redenumit Yenihisar (noua castel). Locul a luat numele de Didim pentru a putea fii deosebit de celelalte zone din Turcia care se numeau Yenihisar.
Principala sursa de venit a zonei, este dupa cum va asteptati: turismul, in special in timpul verii, insa agricultura joaca si ea un rol important, principalele culturi fiind cele de grau si de bumbac. In ceea ce priveste cresterea animalelor, in special oi si capre, se face in mare parte pentru localnici.
District recunoscut pentru resorturile de la malul marii, localizat in nordul golfului Gulluk, Didim, cu o populatie de 26.000 de oameni, este format din mai multe mici orasele, printre care se afla si Altinkum, care inseamna nisip auriu, si este recunoscuta pentru plajele sale, Gumuskum (nisip argintiu), si Sankum (nisip galben). Coasta pe care gasim si orasul Didim, a devenit de-a lungul timpului o zona foarte cunoscuta si foarte atractiva din punct de vedere turistic, avand de oferit lungi plaje cu nisip, marea cu apa limpede, albastra, ruine antice care pot fi vizitate, un microclimat propriu, avand de partea si clima, care aduce sute de zile insorite pe an, ierni blande, permitand localnicilor si vizitatorilor sa se bucure de faimoasele plaje si de sporturile nautice chiar si in ianuarie. Probabil cele mai atractive golfuri, sunt cele mai mici si mai linistite, care se afla mai la distanta de centrul, cum ar fii Haydar, aflat de-a lungul unui drum pe tarmul Akbuk (golful alb).
Principalele obiective si atractii turistice ale zonei sunt numarul mare de orase antice si adevaratele minuni naturale precum Lacul Bafa(foto 1), un parc national aflat in apropiere, impreuna cu raul Buyuk Menderes si siturile istorice precum Miletus si Priene. Seara, vizitatorii incearca sa gaseasca un loc linistit in care sa poata admira luminile oraselor invecinate care se oglindesc in apa limpede. Pentru cei mai energici, Didim pune va pune la dispozitie un numar mare de discoteci, mici baruri si cluburi, muzica life, in special Turku (muzica turceasca folk).
Oricum, Didim, este in parte linistit, potrivit pentru familii, cu o litoral superb, verile in acest loc, insemnand in mod normal timp liber petrecut pe balcon band raki, jucand volei, stand pe plaja, sau hoinarind de-a lungul marii, in timp ce savurati fistic sau alte sortimente de seminte.
Informatii preluate de pe: http://en.wikipedia.org/wiki/Didim