Rezervari on-line

Obzor

harta Obzor

Descriere: Statiunea Obzor este situata la 65 km sud de Varna si 40 km nord de Nessebar, si are multiple avantaje pentru o statiune micuta de talia ei. Obzor este o statiune recomandata pentru cei care cauta linistea, o atmosfera boema gen 2 Mai si o plaja excelenta. In afara serviciilor de calitate din hotelurile de 4 stele si climatului foarte placut al statunii, va puteti bucura de intimitatea si linistea dorita. Nicipul fin al plajelor, marea limpede, intrarea lina in mare au facut din acest loc unul preferat pentru familiile cu copii mici.
Statiunea este marginita de padurile muntilor Stara Planina de o parte, si albia raului Dvoynitsa de alta parte.
Grecii au denumit statiunea Obzor cu numele de Heliopolis – Orasul Soarelui, iar parcul statiunii dezvaluie etapa cu etapa indicii ale dominatiei grece si romane: coloane si statui antice, ruine ale unei cetati si ale unei fortarete.
Zona este de asemenea cunoscuta pentru calitatea vinului produs, restaurantele intime printre care se remarca si “Starata Kuscta” – Casa Veche, restaurante cu specific pescaresc.
Se pot face excursii la site-ul arheologic din Bayla, punctul panoramic de la Capul Atanas, Capul Emine (farul si ruinele unei cetati medievale), sanctuar trac linga fortareata Emona (Aemon – numele antic al muntilor Balcani).
Plaja: Obzor are o plaja foarte intinsa - circa 6 km (aceeasi lungime cu plaja Albenei, un pic mai mica decat de la Mamaia) si foarte aerisita, nisip foarte fin, latime de circa 30-80 m. 
Cazare: Hoteluri, Vile, Pensiuni, Apartamente
In statiunea Obzor exista destul de putine contructii, in comparatie cu lungimea plajei. In principal statiunea e preferata de grupuri de tineri dat fiind si numarul mare de campinguri, vile si hoteluri de 1-2*. Pe plaja insa in nordul statiunii sunt 3 complexe hoteliere de 4 stele care merita aprecierile.