Rezervari on-line

Ischia


Ischia este o insula de natura vulcanica, cea mai mare a Golfului Neapole, situata la circa 30 km de Napoli, in Marea Tireniana (are 10 km de la est la vest si 7 km de la nord la sud). Are un relief accidentat, datorat fenomenelor seismice si vulcanice care au dat nastere unor prapastii, povarnisuri si golfulete spectaculoase. Tot ca urmare a eruptiilor vulcanice, solul a devenit foarte fertil favorizand cresterea unei vegetatii bogate, pe de-a dreptul luxuriante in unele zone. Namolurile si apele cu proprietati terapeutice reprezinta alte avantaje ale acestei naturi vulcanice, fiind o „comoara” cunoscuta deja de pe vremea romanilor, care a contribuit dintotdeauna la faima insulei, Ischia devenind din sec. XIX locul de odihna preferat al elitelor Europei. Datorita existentei acestor izvoare de ape termale si minerale Ischia este supranumita „insula sanatatii”.
În nord, la umbra muntelui Epomeo, e plin de castani şi alţi copaci tipic mediteraneeni, precum stejarul de stâncă, chiparosul, pluta, migdalul şi măslinul, dar şi de podgorii terasate. Livezile de lămâi umplu toată insula de aromă, iar florile cresc din abundenţă pe acest sol vulcanic fertil.

PUNCTE DE ATRACŢIE

Golful San Montano, lângă Lacco Ameno – activitatea termală face apa de mare, puţin adâncă, fie foarte fiertinte pentru înot pe plaja Negombo.
Spectaculosul Castello Aragonese, pe stânci, legat de ischia Porto printr-un pod de piatră, refăcut în 1441 pe fortificaţii din 474 î.Hr.; turnul Guevara.
II Torrione, turnul de observare de la Forio, construit în 1480 şi restaurat, o parte ca muzeu şi o parte ca atelier artistic.
Uluitoarele grădini sud-mediteraneene de la Villa la Mortella, în Forio, plantate de compozitorul englez William Walton în 1946 numai cu specii ale florei locale, care acum au ajuns la maturitate deplină.
Concerte la Villa la Colombaia, Forio – fosta reşedinţă a regizorului Luchino Visconti, care are şi un parc frumos.
Faţada albă a bisericii Santa Mana della Neve, decorată cu 700 de chipuri de sfinţi şi scene din Patimi, realizate din majolica, într-un amestec unic şi armonios de stiluri arhitecturale greco-bizantin, maur şi mediteraneean.
Masă gătită pe nisipul termal fierbinte al plajei Fumarole, lângă Sant’Angelo, cea mai şic staţiune din Ischia.

 

Pentru informații suplimentare despre stațiune, despre structuri de cazare și efectuarea unei rezervări accesați următorul link: