Rezervari on-line

Lacu Sarat

harta Lacu Saratharta Lacu Sarat

Statiunea Lacu Sarat este unul din locurile din tara cu cel mai mare numar de ore de stralucire a soarelui, si anume 2.200 ore pe an. Dispune pentru ocuparea timpului liber de teren de fotbal, tenis, etc.
Apa lacului este sulfatata, clorurata, sodica, magneziana cu o mineralizare de 83,955 mg/l ; namol sapropelic (continand 41% substante minerale si 39 % substante organice), bogat in hidrogen sulfurat ; climat excitant de solicitare. Statiunea permite tratarea unei game variate de afectiuni, dar avand un climat de solicitare, se impune ca prescrierile sa se faca individualizat in functie de stadiul bolii, in afara starilor acute.
Principalii factori naturali de cura ai statiunii Lacu Sarat: apa sulfatata, clorurosodica, magneziana concentrata a lacului are un grad ridicat de mineralizare, de peste 80 g/l, si favorizeaza dezvoltarea unei microfaune care ii confera calitati terapeutice deosebite ;
Namolul sapropelic ce se extrage din lac are un continut ridicat de hidrogen sulfurat si este utilizat pentru tratarea unei game insemnate de afectiuni reumatismale.
In baza de tratament a hotelului Perla sunt puse la dispozitia pacientilor proceduri pentru urmatoarele grupe de afectiuni :
-afectiuni reumatismale degenerative – spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze si poliartroze ;
-afectiuni reumatismale inflamatorii;
-afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita) ;
-afectiuni postraumatice – redori articulare posttraumatice, recuperare dupa imobilizari in aparat gipsat, recuperari dupa operatii pe muschi, --articulatii si oase, entorse si luxatii ;
-afectiuni dermatologice – unele forme de psoriazis, ichtioze, cheratodermii, neurodermite ;
-afectiuni neurologice periferice ;
-afectiuni ginecologice – insuficienta ovariana, cervicite cronice ;
-afectiuni endocrine (hipotiroidie benigna, hipoovarita puberala);
-afectiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, inflamatorii, posttraumatice dupa fracturi, entorse, luxatii) ;
Boli asociate: afectiuni dermatologice, boli endocrine si de nutritie, boli profesionale de uzura (munci grele in mediu toxic, trepidatii, munca de noapte, frig si umiditate prelungita).
Unitatea dispune de o intinsa suprafata de plaja si de o baza de tratament la care sunt in curs de finalizare importante lucrari de extindere si modernizare. Instalatiile de tratament acopera o gama larga de proceduri, si anume :
-bai calde cu apa sulfuroasa la cada;
-impachetari calde cu namol; bai galvanice, termoterapie, aerosoli ;
-Electroterapie: curenti de joasa, medie si inalta frecventa, unde scurte,ultrasunet;
-laserterapie;proceduri cu campuri magnetice de joasa frecventa; masaj terapeutic, gimnastica medicala.
Turistii pot vizita imprejurimile orasului Braila, casa memoriala Panait Istrati, Insula Mica a Brailei, muntii Macinului si de asemenea se organizeaza sejururi pe Dunare ajungandu-se pana in Delta Dunarii.