Rezervari on-line

Bodrum

harta Bodrum

Turcia se afla la confluenta a doua mari civilizatii : cea orientala si cea occidentala, un amalgam de traditii vestice si estice, o punte intre cultura europeana si cea asiatica.Minunile culturale si arheologice ale Turciei impreuna cu coasta mediteraneeana, reprezinta o Mecca pentru turisti ce atrage milioane de calatori in fiecare an din toate colturile lumii.Turcii au o puternica traditie ospitaliera si oriunde ai calatori te intampina cu « Hos Geldiniz », care inseamna « Venirea ta ne aduce fericire! »Kusadasi este un oras-port la Marea Egee care s-a dezvoltat sub cateva civilizatii  succesive : greaca, romana, venetiana, genoveza si otamana.

 

Bodrum  este oraş - port în Provincia Mugla, în sud-vestul Turciei. Este situat în Peninsula Bodrum, aporape de intrarea in Golful Gokova,in dreptul insulei grecesti Kos. Bodrum se afla la 800 km distanta de capitala Turciei. Pe coasta sudica a peninsulei sunt plajele de nisip auriu de la Bardakci, Gumbet, Bitez, Ortakent Yahsi, Karaincir, Bagla si Akyarlar, iar pe partea vestica Gumusluk, Yalikavak si Turgut Reis. In partea nordica puteti descoperi mici sate de pescari la Turkbuku, Golkoy si Gundogan.

 

Bodrum este  orasul magic scaldat in mitologie si istorie, cu plaje de nisip fin, mici golfuri stancoase si fiorduri, este centrul de yachting al Turciei care continua traditia sa straveche de constructii de nave, specializandu-se in yahturi elegante cu carcasa din lemn. El este considerat orasul noptilor albe, magia distractiei nocturne prelungindu-se pana in zori.Bodrum este si un oras al  istoriei, printre atractii numarandu-s Castelul Sf Petru  din sec xv si Mausoleul din Halicarnas, una din Cele Sapte Minuni ala Lumii.Soarele, plaja, marea, discotecile si barurile  de noapte precum si practicarea sporturilor nautice duc la cresterea numarului turistilor de la an la an.