Rezervari on-line

Palma de Mallorca


Palma de Mallorca este capitala provinciei și comunității autonome Insulele Baleare (Illes Balears) din Spania. Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, este cel mai mare oraș din Mallorca. Are în jur de 350.000 locuitori (2003), aproape jumătate din populația totală a insulei Mallorca. Orașul a fost întemeiat de fenicieni și avea numele de Palma. Portul este dominat de catedrala La Seu . Palma de Mallorca este o importantă stațiune balneară. În oraș se află și una din reședințele de vacanță ale familiei regale spaniole, palatul Marivent. Orașul este situat în nord-vestul unui golf din sud-vestul insulei Mallorca. A devenit destinație turistică în 1950, numărul de turiști crescând substanțial în ultima jumătate de secol. Aeroportul Palma de Mallorca este localizat la 11 km (7 mile) sud-est de oraș.
Climatul este mediteranean, verile sunt fierbinți în zonele de câmpie, iernile blânde și răcoroase.
Atracții turistice: Un tur complet al orașului va cuprinde neapărat în circuitul său obiective cum ar fi Pueblo Español - muzeu arhitectural conceput ca un mic orășel, adunând laolaltă machete ale celor mai importante lucrări din arhitectura spaniolă clasică, și centrele comerciale importante – Av. Jaume III și Porto Pi, precum și porturile comerciale, Castell de Bellver - construit pe ruinele unui sit musulman, adăpostește un muzeu al descoperirilor arheologice și sculpturi clasice, având și avantajului unei minunate perspective asupra golfului.
Centrul istoric al orașului, în care se pot vizita: Catedrala "La Seu" (cu cea mai mare fereastră-rozetă din lume: 13 m diametru, peste 100 mp suprafață) și Museo Catedralicio – situate în apropierea mării, Banys Arabs – băile arabe, Museo de Arte Espanol Contemporaneo. În oraș sunt numeroase biserici, piețe, și palate.
Gastronomie : Măslinele și migdalele sunt tipice în dieta mallorcană, insula având peste 4 milioane de migdali și măslini. În ciuda localizării insulei în Mediterana, fructele de mare sunt în general de import. Felurile de mâncare tipice sunt sobrassada, paella, iar pentru iubitorii de dulce, ensaimada.