Rezervari on-line

Kavarna


Kavarna este un orasel aflat in zona de nord a litoralului bulgaresc, la 46 de km de granita cu Romania, la 68 km de Aeroportul International Varna si la 30 de km de Albena. Are o populatie de aproximativ 12.000 de locuitori.
Kavarna este un orasel pescaresc care si-a castigat renumele datorita terenurilor de golf cu care se invecinetaza. Are un port micut de ambarcatiuni functional si inca doua in curs de constructie. Datorita interesului deocamdata scazut aratat de investitorii imobiliari, Kavarna este in prezent un loc linistit si intim. Este una dintre cele mai ieftine destinatii de litoral ale Bulgariei.
Printre atractiile turistice ale zonei, amintim dealul Chirakman, unde pot fi vazute ruinele unui oras roman si a unor orase medievale, capul Kaliakra, cu privelistile sare care iti iau rasuflarea, dar si statiunile Albena si Nisipurile de Aur cu care se invecineaza.
Plaja din Kavarna este micuta si strajuita de digurile care formeaza in dreptul plajei un golfulet. In ultimii ani aici s-au organizat mai multe concerte rock, ceea ce a facut la localitatea sa fie denumita „Capitala rock a Bulgariei”. Au concertat aici Scorpions, Deep Purple, Motorhead etc. Va puteti caza in unul dintre hotelurile de 4 sau 3 stele situate langa plaja sau in complexurile turistice de lux situate la cativa kilometri de Kavarna.