Rezervari on-line

Coreea de Sud


Rezervări: tel. 0749 262390; 0351 181739; email adielatravel@yahoo.com

 

COREEA DE SUD – EXPERIENŢE AUTENTICE

10 zile - avion

Seoul – Jeju – Yongmeori Coast – Jusangjeolli Cliff – Busan – Gyeongju  – Suwon  Orukdo Skywalk

 

Coreea are două fețe total distincte, pe care le ține într-un echilibru perfect. Imaginea dominantă în percepția străinilor este aceea de țară a viitorului, pasionată de tehnologie și științe exacte. Însă, de-a lungul acestei călătorii vei afla că țara are și o față calmă și serenă, plină de tradiții ancestrale, spiritualitate și cu un caracter puternic rural.

Capitala Seoul este una dintre cele mai mari metropole ale lumii și găzduiește aproximativ jumătate din populația țării. Acolo totul este un freamăt continuu, ca într-un imens mușuroi de furnici. Totuși, pe măsură ce te depărtezi de oraș, vei descoperi păduri virgine, creste muntoase pustii, parcuri naturale, insule pescărești izolate și sute de kilometri de plaje idilice.

Pregătește-te să descoperi cea mai inovatoare țară din lume, unde trăiește cel mai echilibrat popor, și află-i secretul succesului: atitudine optimistă, disciplină în muncă și o grjiă imensă pentru tradiții și natură.

De ce veţi iubi această călătorie :

Decoperiti priveliștile încântătoare și atmosfera de paradis a insulei Jeju, dar si dintre cele mai dramatice și mai impresionante promontorii stâncoase pe care le vei vedea vreodată.

Admirați o mulțime de formațiuni geologice formate din lavă răcită, precum stalactite și stalagmite din lavă, coloane din lavă, helictite, poduri, rafturi, dar și frumosul coral de peșteră.

Explorati Busan, un frumos oraș de pe malul Mării Japoniei, înconjurat de munți și izvoare termale, dar și foarte renumit pentru preparatele din pește și fructe de mare proaspete .

Te încurajăm să o experimentezi pe propria piele  o vizita la Orukdo Skywalk. O punte de observație din sticlă, construită pe marginea unui mal înalt al Mării Japoniei. Senzația care te cuprinde când pășești pe suprafața transparentă a punții, la câteva zeci de metri deasupra mării, este greu de descris în cuvinte.

 

Program

Ziua 1. București – Seoul

Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Seoul nerăbdători să descoperim o parte din sufletul Asiei. Destinatie finala:  Coreea de Sud!

Ziua 2. Sosire in Seoul

La sosire veți fi întâmpinați de ghidul local si veti avea transfer la hotel pentru check-in si cina.

Cazare in Soul : Four Point by Sheraton Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: cina.

Ziua 3.  Seoul - Jeju

Savurăm un mic-dejun copios, după care plecăm la aeroport  de unde zburăm spre Jeju, cea mai mare insulă din arhipelagul coreean și principala destinație de vacanță a țării. Plecăm în explorarea insulei către Peștera Manjaggul , o peșteră vulcanică impresionantă care, în ciuda lungimii sale de aproape 9000m, este doar a doua ca dimensiuni de pe insulă. Aici putem admira o mulțime de formațiuni geologice formate din lavă răcită, precum stalactite și stalagmite din lavă, coloane din lavă, helictite, poduri, rafturi, dar și frumosul coral de peșteră. Pe insula Jeju trăiește o comunitate de femei foarte veche și foarte importantă, cunoscută sub numele de Jeju Haenyeo. Aceste femei, scufundătoare de profesie, se aventurează zilnic sub valurile mării în căutarea viețuitoarelor marine comestibile precum scoicile, melcii, dar și algele. Scufundătoarele nu folosesc niciun fel de echipament pentru respirație, ci învață să-și regleze singure nivelul de oxigen pentru a face față presiunii. Antrenamentele încep încă din copilărie, iar femeile rămân active și se scufundă până la vârsta de 70-80 de ani.

De aici ne deplasăm spre sudul insulei, unde vom descoperi Seongsan Ilchulbong, un mic munte de rocă vulcanică ce se ridică deasupra mării. Această formațiune a apărut în urma unor erupții hidrovulcanice, formând un con de piatră cu înălțimea de 182m. Seongsan Ilchulbong arată ca o fortăreață ridicată în apa mării, iar suprafața sa este acoperită de vegetație, ceea ce îi oferă un aspect cu atât mai interesant. Tot în estul insulei găsim și Seopjikoji, un alt promontoriu deosebit de frumos, de data asta acoperit cu flori colorate și vegetație. Cazare in Jeju Best Western Jeju Hotel 4* (sau similar).

Mese incluse: mic dejun, pranz si cina

Ziua 4. Jeju

Avem încă o zi la dispoziție pentru a ne bucura de priveliștile încântătoare și atmosfera de paradis a insulei Jeju. Incepem minunata călătorie cu  Jusangjeolli Cliff, unul dintre cele mai dramatice și mai impresionante promontorii stâncoase pe care le vei vedea vreodată. Acum este moment ideal pentru o cană de ceai energizant, așa că pornim spre Muzeul Ceaiului O’Sulloc. Aici, pe lângă muzeul care ne oferă toate informațiile interesante despre creșterea ceaiului verde și despre proprietățile sale, descoperim și o imensă plantație de ceai, unde putem face o plimbare relaxantă și unde cu siguranță vom face o mulțime de fotografii. La plecare nu uita să guști din mostrele gratuite de ceai, să încerci o înghețată cu ceai verde sau să îți cumperi câteva cutii de ceai pentru acasă. Continuăm ziua în aceeași notă relaxantă, cu o vizită la Yongmeori Coast, care în traducere înseamnă Capul Dragonului. Așa cum chiar numele o spune, aici găsim o stâncă ce se aseamănă cu capul unui dragon, formă dată de forța vântului și valorilor de-a lungul câtorva mii de ani. În timp ce insula Jeju a fost formată din vulcani, Coasta Yongmeori a fost formată de cel mai vechi vulcan din După cum sugerează și numele său „sanbang” – însemnând literal „o peșteră în interiorul unui munte” –, acest munte conține o peșteră, care este situată la aproximativ 150 m deasupra nivelului mării și are o vedere spectaculoasă asupra oceanului. Ultima oprire este la Cascada Cheonjeyeon, o superbă cascadă dispusă pe trei niveluri, înconjurată de un cadru natural absolut superb, dominat de stânci și vegetație luxuriantă. Din nefericire nu ne putem scălda în apa rece a cascadei, însă ne putem limpezi mintea în această atmosferă serenă și putem imortaliza imagini extraordinare.

Cazare in Jeju Best Western Jeju Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina

Ziua 5. Jeju – Busan

Azi părăsim Insula Jeju și plecăm spre Busan. După micul dejun ne indreptam spre aeroport si ne imbarcam pentru urmatoarea destinatie: Busan, un frumos oraș de pe malul Mării Japoniei, înconjurat de munți și izvoare termale, dar și foarte renumit pentru preparatele din pește și fructe de mare proaspete. Daca tot am mentionat preparate din peste, ajungem in Piața de Pește Jagalchi, un loc unde poți simți atmosfera cotidiană, autentică, a orașului, dar și miresmele mai mult sau mai puțin îmbietoare ale peștelui și fructelor de mare, pietre de temelie ale gastronomiei locale. Cei care nu-s mari amatori de pește n-au motiv de întristare, căci ziua continuă cu o vizită la Piața Internațională (Kukje Tradition Market). Aici poți găsi absolut orice, însă atracția principală a pieței sunt, bineînțeles, tarabele cu mâncare. Celelalte secțiuni și raioane ale pieței sunt mai puțin ofertante pentru turiști, însă o plimbare printre acestea este o excelentă introducere în cultura locală.

Urmatoarea oprire a zilei este la BIFF Plaza, una dintre principalele zone comerciale și culturale ale orașului. Pe lângă mâncare delicioasă, aici vei găsi magazine de lux, săli de cinema, centre de divertisment și o alee unde poți vedea amprentele palmelor unor mari actori coreeni. Ultima vizită o facem la Gamcheon Culture Village. Zona este cunoscută pentru străzile sale stratificate, aleile întortocheate asemănătoare labirintului și casele viu pictate, care au fost restaurate și îmbunătățite în ultimii ani pentru a atrage turismul. Construit pe un versant abrupt de munte, satul a fost supranumit „Santorinul Coreei” și „Machu Picchu din Busan”. Cazare în Busan Crown Harbor Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina

Ziua 6. Busan

Petrecem încă o zi în Busan și începem turul orașului cu Templul Haedong Yonggungsa, un templu budist construit în 1376 de către învățătorul Naong. Templul a fost distrus în timpul invaziei japonezilor din sec. XVI, însă a fost reconstruit în 1930. Părăsim această oază de liniște și vizităm unul dintre cele mai plăcute obiective ale orașului, Plaja Haeundae, cea mai populară plajă a orașului și scena multor evenimente, printre care și Festivalul Internațional de Film din Busan (BIFF). De pe plajă putem admira, în plan îndepărtat, linia zgârie-norilor din sticlă care domină această parte a orașului. Mergem apoi la Casa APEC Nurimaru, un monument care îmbină stilul arhitectural tradițional coreean cu elementele și tendințele contemporane. Clădirea a fost ridicată cu ocazia Summitului APEC din 2005, la care au participat liderii a 21 de țări din întreaga lume.  După această plimbare pe jos ne așezăm confortabil în autocar și pornim spre Podul Diamant Gwangan, unul dintre cele mai impresionante și mai inovatoare proiecte de infrastructură din întreaga lume, cu o lungime de peste 7km, a cărei construcție a durat 8 ani. Traversăm acest monument modern și ne îndreptăm spre ultimul punct de vizită al zilei, Orukdo Skywalk, o punte de observație din sticlă, construită pe marginea unui mal înalt al Mării Japoniei. Senzația care te cuprinde când pășești pe suprafața transparentă a punții, la câteva zeci de metri deasupra mării, este greu de descris în cuvinte, așa că te încurajăm să o experimentezi pe propria piele.

Ziua se incheie la Seomyeon, considerat centrul comercial central al Busanului. Este un loc ideal pentru cumpărături, mâncare și divertisment. Cazare în Busan Crown Harbor Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina

Ziua 7  Busan – Gyeongju – Busan

După ce luăm masa de dimineață la hotel, pornim spre Gyeongju, fostă capitala a vechiului regat Silla (57 î.Hr. – 935 d.Hr.), care a condus aproximativ două treimi din Peninsula Coreeană la apogeul său între secolele VII și IX, timp de aproape o mie de ani. Un număr mare de situri arheologice și proprietăți culturale din această perioadă au rămas în oraș iar Gyeongju este adesea menționat ca „muzeul fără pereți”. Prima oprire este la Daereungwon tomb Complex - Mormântul Cheonmachong (mormântul antic nr. 155), care a fost excavat în 1973. Mormântul Cheonmachong constă dintr-un sicriu de lemn plasat într-o cameră subterană plină de bolovani și pământ, caracterizată ca un mormânt tipic de clasă superioară din perioada Silla. Un total de 11.526 de artefacte au fost descoperite în mormânt, inclusiv Cheonmado, o lucrare de artă considerată foarte valoroasă deoarece este prima operă de artă din Coreea care a fost excavată dintr-un mormânt antic. Ne indreptam apoi spre cel mai vechi observator astronomic care a supraviețuit din Asia și posibil chiar din lume, construit în secolul al VII-lea în regatul Silla,  Cheomseongdae . Aspectul și forma originală a observatorului au rămas neschimbate de peste 1300 de ani. Inainte de a ne intoarce in Busan vizitam Hwangnidan-gil , o populară stradă cu arhitectură coreeană ornamentată în stil hanok, cafenele și magazine cu atmosferă tradițională. Cazare în Busan Crown Harbor Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina

Ziua 8. Busan – Suwon – Seoul

Imediat după micul dejun pornim spre Suwon, un oraș foarte interesant, situat la 30 km de Seoul. Suwon a fost pe cale de a deveni capitala statului la sfârșitul sec. XVIII, după ce Regele Jengjo a ridicat aici un zid fortificat de 5.7km. Zidul s- a construit, însă regele a murit și planul a fost sistat, așa că orașul s-a ales cu un edificiu care astăzi atrage zeci sau chiar sute de mii de turiști anual. Odată ajunși în oraș, vom vizita Hwaseong Fortress, zidul de apărare menționat anterior, care printre altele adăpostește palatul Regelui Jengjo, Hwaseong Haenggung.  Atât palatul, cât și fortăreața, au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1997. De aici plecăm spre Seoul si catre un alt punct fierbinte al orașului, și anume Dongdaemun Design Plaza, un imens complex neofuturist proiectat de celebrii arhitecți Zaha Hadid și Samoo. Acest proiect a contribuit în mare parte la desemnarea orașului Seoul drept capitală mondială a designului, în anul 2010. Pe acoperișul acestui monument modern se află un parc, iar la interior găsim o mulțime de spații de evenimente și expoziție, magazine, dar și replica unui fragment din vechea fortăreață a orașului. Exploram ulterior Dongdaemun Market, un mare cartier comercial format din piețe și centre comerciale tradiționale.

Cazare in Soul : Four Point by Sheraton Hotel 4* (sau similar)

Mese incluse: mic dejun, pranz si cina

Ziua 9. Seoul

Azi este ultima zi în care mai putem explora capitala Seoul, așa că trebuie să bifăm câteva obiective importante. Primul dintre acestea este Imjingak , locul unde se află Bridge of Freedom („Podul Libertății”) ce raversează râul Imjin. Este un fost pod de cale ferată care a fost folosit de catre prizonierii de razboi si soldații repatriați care se întorceau din Nord.

Urmatoarea vizită o vom face la Palatul Gyeongbok, reședința regală a dinastiei Joseon, inaugurat în 1395. Deși palatul a ars în timpul invaziei japonezilor de la sfârșitul sec. XVI și a zăcut abandonat timp de 200 de ani, el a fost reabilitat în sec. XIX, mai exact toate cele 7.700 de camere pe care le deține. Cu toate astea, tot japonezii au fost cei care l-au distrus un secol mai târziu, însă coreenii l-au readus la forma sa originală. Palatul găzduiește Muzeul Național al Palatului Coreean și Muzeul Folclorului Național Coreean, cel din urmă fiind inclus în itinerariul acestei zile.

După ce vizităm muzeul folclorului urcăm în autocar și mergem spre Satul Bukchon Hanok, iar în drumul nostru vom trece pe lângă Casa Albastră, reședința președintelui statului. Ajungem rapid în Bukchon Hanok, un sat tradițional situat în nordul orașului, un fel de imens muzeu al satului, unde sunt expuse și conservate monumente, case și alte elemente specifice unei așezări tradiționale coreene de acum 600 de ani.

Încheiem ziua memorabila cu o cina traditionala iar apoi ne vom indrepta catre aeroport pentru zborul catre Bucuresti.

Ziua 10. Seoul – București

Ne luăm rămas bun de la capitala Coreei de Sud, ne facem bagajele și pornim cu zborul spre casă, plini de amintiri și sentimente plăcute dobândite în această fascinanta destinatie. Sosim în București, nerăbdători să revenim pe tărâmurile misterioase ale Asiei.

 

PREȚ de la  3477 €

pret de persoana in camera dubla

 

DATE DE PLECARE : 12.08.2024

 

Servicii Incluse

Bilet de avion Bucuresti –Seoul si retur,  zboruri  cu escala (orarul de zbor se poate modifica);

Taxele de aeroport ;

Bilete de avion pe rute continentale Seoul – Jeju – Busan

Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;

7 nopţi de cazare în hoteluri de 4*;

7 mic dejunuri + 7 pranzuri + 8 cine;

Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;

Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;

Ghizi locali;

Conducător de grup român.

 

Tariful nu include

Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);

Excursiile opţionale pentru grup minim de  10 persoane;

Alte servicii decât cele menţionate în program;

Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Taxa de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica;

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno.

 

Obținerea Cărții de îmbarcare în portul/aeroportul de plecare și pentru a intra în Republica Coreea. K-ETA este valabilă pentru călătorii multiple pentru o perioadă de 2 ani. Taxa pentru solicitarea/obținerea K-ETA este de 10.000 KRW/persoană (aprox. 9 USD) și se achită individual. Depunerea solicitării se face cu cel puțin 24 de ore înainte de îmbarcare.

Cetățenii români pot aplica pentru obținerea K-ETA pe pagina de internet oficială www.k-eta.go.kr sau pe aplicația pentru telefon mobil (K-ETA).

 

Bine de știut

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor  biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul  va primi tichetele locale.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare contractate. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia;

Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel      solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in afisate in program sunt informative.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide  se va plăti suplimentul de single.

 

Note finale :

Termen de inscriere : Minim 4 saptamani inainte de data plecarii

Grup minim 20 de persoane.

Pentru  grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 180 € /pers.