Sf Constantin si Elena
Statiunea Sf. Constantin si Elena se afla in apropiere de Nisipurile de Aur ( 10 km), la circa 10 km de Varna si este considerata una din cele mai intersante statiuni de pe litoralul bulgaresc.
Desi Sfantul Constantin si Elena nu se ridica la nivelul statiunilor Nisipurile de Aur, Albena sau Sunny Beach ca si amenajari, statiunea are farmecul ei particular.
Recomandam acesta statiune pentru cei care doresc sa aiba o vacanta linistita, pentru tratament sau familistilor cu copii .
Denumirea statiunii vine de la numele unei cunoscute manastiri din Bulgaria aflata in zona– Manastirea Sf Constantin si Elena.
Parcuri mirifice, plaje intime ascunse intr-un sir de faleze si de golfulete mici, nisip fin si mult soare – asa poate fi descrisa in doar cateva cuvinte cea mai veche statiune a Bulgariei (anii 1908-1910).
Retineti ca in zilele noastre biserica manastirii a fost transformata intr-un hotel.
Individualitatea statiunii este data de izvoarele cu apa minerala si termala (+36 C) care pot fi intilnite pe tarm; de centru balneologic renumit; de parcul de o frumusete aparte cu stejari seculari si, nu in ultimul rand, de panorama splendida oferita de golfulete.
Din acest motiv multe persoane care vin la aceasta statiune cauta relaxare, tratament si odihna.
In afara piscinei termale a statiunii veti gasi si bazine pentru copii cu apa minerala terapeutica. Nu cred ca e necesara mentionarea existentei piscinelor aproape la fiecare hotel – aceasta este marea particularitate a litoralului bulgar.
Statiunea Sf. Constantin si Elena este considerata perfecta pentru un concediu linistit, in care se poate imbina placutul cu utilul: tratamentul cu diverse activitati sportive de vara: minigolf, echitatie, tir cu arcul, biciclete, yachturi, schi nautic, banane, schi-jet, biciclete de apa. In comparatie cu Romania statiunea Sf. Constantin si Elena se poate compara cu Mangalia, dar mult mai mare si excluzand orasul.
Va puteti petrece timpul liber in cateva restaurante, pub-uri, cafenele, pizzerii, patiserii si baruri. Printre cele mai cunoscute citam: “Manastyrska Izba” – casa manastirii, “Bulgarska Svadyba” – nunta bulgara, si restaurantul de pe malul marii – amenajat in forma unui vapor vechi. In aceasta statiune va puteti bucura de plimbari romantice pe faleza golfuletelor, puteti sa va bucurati de scufundari (inclusiv scubadiving). Merita vizitat turnul cu ceas.
Plaja
Plaja statiunii Sfantul Constantin si Elena este formata din perindarea golfuletelor cu nisip fin si “marginile golfuletelor” date de formatiuni pietroase. Nisip fin, plaje foarte ingrijite, multitudine de piscine pe plaja. Aspect particular - pe plaja exista izvoare geotermale care se varsa direct in mare unde se fac cure de tratament adhoc.
Cazare,Hoteluri,Vile,Pensiuni,Apartamente
Sfantul Constantin si Elena are o capacitatea de cazare impresionanta pentru o statiune nu foarte mare si nici foarte cunoscuta : circa 50 hoteluri, fiind comparabila cu statiunea Mamaia din Romania (un pic mai mica) dar numai un procent de circa 50 % din aceste hoteluri fiind renovate. Exista cateva hoteluri, insa de un nivel de confort foarte ridicat, de 4 si 5 stele care sunt demne de luat in seama ca variante excelente de cazare.