Rezervari on-line

Transfagarasan


Transfagarasan sau DN7C este o sosea spectaculoasa care traverseaza Muntii Fagaras, cei mai inalti munti din tara noastra, drum ce leaga Muntenia de Transilvania. Transfagarasanul, cu toate ca urca pana la o altitudine de 2.042 de metri in zona Lacul Balea, nu este insa cel mai inalt drum de la noi din tara, este depasit de Transalpina din Muntii Parang, avand cel mai inalt punct inPasul Urdele la 2.145 metri. Transfagarasanul este inchis iarna circulatiei auto, accesul spre Cabana Balea facandu-se exclusiv cu telecabina.
Descriere Transfagarasan – Muntii Fagaras
Transfagarasanul incepe practic pe raza Localitatii Arefu, in zona Hidrocentralei de la Vidraru amplasata subteran in Masivul Cetatuia. In apropierea Cetatii Poenari, soseaua urca pe serpentine si viaducte, trecand prin trei tunele si ajunge pe Barajul Vidraru lung de 307 metri si inalt de 166 metri, baraj ce leaga Muntii Pleasa si Vidraru. Dupa baraj, drumul continua pe partea stanga a Lacului Vidraru pana la inceputul acestuia. Dupa aceea, drumul incepe sa urce in serpentine, trecand pe la Cabana Capra, apoi la Cascada Capra, pana la partea sudica a tunelului de la Capra la Balea Lac, tunel cu o lungime de 887 metri ce strabate Muntii Fagaras. Tunelul Balea este cel mai lung tunel din Romania, cu o inaltime de peste 4 metri si lat de 6 metri.Tunelul Balea poate fi traversat si la picior pe un trotuar lat de 1 metru, fiind iluminat, dar neaerisit.
Dupa Tunelul Balea, se trece in partea transilvaneana a Transfagarasanului trecand prin rezervatia naturala Golul Alpin Balea si Lacul Balea. Dupa lacul glaciar, drumul coboara abrupt in serpentine pana in apropierea Cascadei Balea, cascada in trepte de aproximativ 68 metri, cea mai mare de acest tip din Romania. Tronsonul acesta de drum, intre lac si cascada, are o lungime de 13 km si este considerata cea mai dificila portiune din Transfagarasan.
Pe timpul iernii, de la 1 noiembrie pana in 30 iunie pe sectorul cuprins intre kilometrul 104 de la Piscu Negru situat
pe o parte a Tunelului Balea si kilometrul 130 la Cabana Balea Cascada pe cealalta parte, Transfagarasanul este
inchis circulatiei auto, la Lacul Balea se poate ajunge doar cu telecabina, de la Cabana Balea Cascada situata in apropierea Cascadei Balea.