Rezervari on-line

Dobrinishte


 

Dobrinishte este faimoasa spa staţiune, situata pe poalele munţii Pirin in partea de sud - est a valea Razlog la altitudine de 810 m deasupra nivelul mării. Satul este aşezat intr-un cadru natural paradisiac, intre Munţii Pirinei, Rila si Rhodopi. Dobrinishte imbina facilitaţile unei staţiuni spa cu atmosfera alpina şi este una dintre cele populare statiunii, perfecta pentru turism și relaxare, recomandata pentru tratament balneo-climateric. Este situat la 165 km de Sofia şi la doar 6 km nord din Bansko.

umele satului provine din “dobri neshta” insemnand in bulgara “lucruri bune”, care Dumnezeu a dat oamenilor - izvoarele minerale, padurea şi apele Pirinei. Despre satul se știe ca exista din Epoca de piatra. O mulţime de ceramica din timpului Tracilor şi Romanilor a fost gasit prin zona, precum şi monede din timpul Împăratului Roman Nero (Secolul I î.Hr.). Piscina cu apa minerala, cunoscuta sub numele de “baia romana” este situata pe raul Dobrinishta, alaturi de celelalte izvoare termale.

Dupa construirea telecabinei din sat pana la cabana Bezbog Dobrinishte devine al doilea cel mai important centru de schi in Pirin. Dobrinishte oferă condiţii foarte bune de schi pentru incepatori şi avansaţi. Lungimea totala a parţiilor este de 7 km. 

Parţii de schi 
"Bezbog" - "Govedarnika"- "Gotce Delchev" cabana este cu lungime de 3 600 m; 950 m deplasare, cu altitudine la plecare 2500 m şi altitudine la sosire 1550 m, inclinare 25%. 

"Govedarnika"-"Gotce Delchev" cabana (pentru slalom) cu lungimea de 700 m, 150 m deplasare. Altitudine la plecare este 1700 m şi altitudine la sosire 1550 m, inclinare 22%. "Govedarnika" - "Gotce Delchev" cabana (pentru slalom gigant) cu lungimea de 1500 m, 2010 m deplasare, altitudine la sosire este 1550 m, inclinare 30%. 

"Bezbog" cabana - "Tuzlata" - "Gotce Delchev" (una dintre cele mai lungi parţii din Bulgaria) cu lungimea de 4700- 5600 m, 700 m deplasare, cu altitudine 2250 m şi 1550 m altitudine la sosire, inclinare 22%. Cele doua puncte finale sunt conectate cu telecabine cu capacitate de 500 pers/ora. Prin zona exista o camera depozitare echipamente de schi şi şcoala de schi pentru copii avansaţi sau începatori. 

Parcul "Bezbog" 

Parcul "Bezbog" include partea din rezervatia "Ulen" care includ Polejanski ezera (lacuri), Bezbojko ezero (lac), Lacul Popovo, Lacurile Samodivski, Ribni lacuri, Kremenski lacuri şi Kamelishki lacuri. Dobrinishte face parte din municipalul Bansko. Cele mai interesante locuri de vizitat sunt biserica Sf. Petru şi Pavel (1835), precum şi izvoarele minerale Dobtinishki. Telescaunul pana la cabana Bezbog face din Dobrinishte cel mai bun loc de plecare spre Parcul Naţional Pirin.