Rezervari on-line

Sozopol

harta Sozopol

Descriere
Statiunea-oras Sozopol este asezata pe o peninsula pietroasa cu faleza inalta, fiind cea mai veche asezare umana de pe litoralul bulgar – Apolonia Pontica.
Se spune ca anume in Sozopol anticul sculptor grec Kallatis a creat statuia lui Apollo (inalta de 13 m) care mai tarziu a fost transportata in Roma.
Sozopol este una din putinele statiuni cunoscute, aflate la sud de orasul Burgas (34 km) si este si una din cele mai populare statiuni printre turistii bulgari.
Emblema statiunii - ancora.
Nu ratati o plimbare in partea veche a orasului Sozopol, protejata si de UNESCO, cu peste 40 de case declarate monumente nationale ale culturii bulgare.
Va fi placuta vizitarea bisericilor “Fecioara Maria”, “Sf. Gheorghe”, capela “Sf. Zosim”.
Romanticii pot vizita lacul Arkutino cu suprafata de 62 hectare, acoperit de lilii plutitoare si irisi, sau pot vizita rezervatia naturala pe raul Ropotamo. Va recomandam sa vizitati si plaja Dyuni, la 6 km. sud de Sozopol.
Orasul asigura varietatea mare a restaurantelor, cafenelelor, pizzeriilor, barurilor, night-cluburi, cinematografe, magazine.
Preturile in statiune sunt mai joase decat in statiunile mari: Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach.

Plaja
Despre plajele orasului Sozopol se poate spune ca sunt garantia unui concediu placut. Sozopol este cel mai popular oras-statiune din sudul litoralului bulgar, oferind turistilor 2 plaje: Centrala  si Harmani.

Cazare,Hoteluri,Vile,Pensiuni,Apartamente
In Sozopol va recomandam sa alegeti cazare la hotelurile din partea moderna a orasului, evitind conditiile precare din partea veche a orasului .
 


Hotel Coral 3*

Poza Hotel Coral 3*
Early Booking