Rezervari on-line

Paguera

harta Paguera

Mallorca este cea mai mare dintre insulele Baleare, situata intre Ibiza si Menorca, in bazinul marii Mediterane.
Capitala insulei este Palma de Mallorca, cunoscuta mai ales ca destinatie turistica situata in partea de sud-vest a insulei, intr-un golf.
Orasul este puternic marcat de trecutul sau istoric, martori fiind caracterul vechi al monumentelor si edificiilor istorice. Intreaga insula se bucura de o mare varietate: de la coastele si golfurile marginite de palmieri pana la lanturile muntoase din interiorul insulei cu inaltimi de pana la 1500 metri.
Palma este capitala insulei Mallorca si este cunoscuta atat pentru turismul estival cat si pentru centrul vechi al orasului, profund marcat de trecutul sau istoric. Catedrala, Palatul Almudaina, Lonja si Plaza Mayor sunt doar cateva dintre locurile prin care vizitatorii ar trebui sa treaca.
 
Plaja
 
1. El Arenal, cunoscuta deasemenea ca Playa de Plama, este marginita de o faleza (cu culoar special pentru biciclete), de magazine, resotaurante si discoteci. Plaja, din nisip alb fin, are o lungime totala de 4600m si o latime de 50m, apa marii ste cristalina, iar valurile nu sunt foarte puternice.
2. Can Pastilla este situata langa plaja El Arenal, in apropierea Clubului Maritim din Sant Antoni de la Platja, are o lungime de 270m si o latime de 65m; nisipul (alb si fin) la fel ca si apa (cu valuri linistite) sunt de mare calitate.
3. Peguera Torá este destul de ingusta (180m – lungime, 65m – latime), iar vegetatia de pini maritimi ajunge pana la plaja din nisip alb si fin. Faleza este adaptata pentru persoane cu nevoi speciale. Desi valurile nu sunt foarte puternice, se poate practica cu succes windsurf-ul.
4. Peguera Plamira este cea mai mare dintre plajele din Peguera. Are 570m lungime si 40m latime, este formata din nisip alb si fin. Centrul urban si faleza ofera o multitudine de servicii: restaurante, baruri, magazine, inchiriere de sezlonguri si umbrele. Se poate practica pescuitul.
5. Peguera Romana dispune de toate serviciile specifice unei plaje: sezlonguri, inchiriere de hidrobiciclete. Plaja din nisip alb si fin, cu o lungime de 85m si cu o latime de 60m, se bucura de o frumoasa vegetatie de pini maritimi care ajung pana aproape de mare.
6.Canyamel este cea mai mare plaja din zona cu acelasi nume si este situata intr-un golf marginit de doua capuri, la poalele unei zone rezidentiale. Dispune de serviciu de excursii organizate cu barca/vaporul. Plaja, din nisip alb si fin, cu valuri moderate, are lungimea de 290m si latimea de 80m.
7. Platja de Muro, situata intre Casetes de Capellans si Playa des Drag, este o plaja din nisip alb si fin (4200m – lungime, 70m – latime), cu ape nu foarte adanci si adaptata persoanelor cu nevoi speciale cu ajutorul unei rampe din lemn, care ajunge pana la malul marii.
8. Cala Figuera, situata in zona Cabo Formentor, formata din nisip alb si fin (50m – lungime, 40m – latime), cu valuri moderate, ofera o panorama extraordinara.
  
Obiective turistice ,istorice, monumente,muzee
 
Exista numeroase monumente si edificii care ar trebui sa atraga atentia calatorului: Muzee: Museo de Mallorca, Fundación Pilar y Joan Miró, Muzeul de Arta Spaniola Contemporana. Monumente: Catedrala din Palma de Mallorca, Castelul din Bellver.
Pentru petrecerea timpului liber este indicat golful.
In acest sens exista doua terenuri: Club de Golf Son Vida, situate la 5 km de centrul orasului Palma de Mallorca.
A fost inaugurat in anul 1964, este deschis pe toata perioada anului, se afla la 10 km de aeroportul Son Sant Joan si dispune de toate dotarile. Golf Son Muntaner, situat intr-o zona rezidentiala la numai 2 km de centrul orasului si la 15 km de aeroportul Son Sant Joan, a fost inaugurat in anul 2000 si este deschis pe toata perioada anului.
Pentru a ajunge acolo trebuie doar sa urmati soseaua de centura a orasului (iesirea Son Rapinya).
 


Hotel Madrigal 4*

Poza Hotel Madrigal 4*
Early Booking

Hotel S Olivera 4*

Poza Hotel S Olivera 4*
Early Booking