Rezervari on-line

Kenya


Rezervări: tel. 0749 262390; 0351 181739; email adielatravel@yahoo.com

 

KENYA – SAFARI SI PLAJĂ

Mombasa - Diani Beach - Parcul Național Tsavo Est - Parcul Național Tsavo Vest - Sanctuarul Rinocerului

9 zile / 7 nopți

 

De ce o să iubești această aventură?

Vei descoperi diversitatea din Kenya, de la fauna abundentă din câmpiile din Masai Mara, prin sălbăticia Parcului Național Tsavo Vest și terminând pe plajele frumoase de pe coasta Mombasa.

Vei ajunge pe una dintre cele mai faimoase plaje din Africa, Diani Beach. Te așteaptă 20 km pătrați de nisip fin și un orizont fermecător în nuanțe de azur.

Te vei aventura in safari unde vei descoperi un décor divers, perfect instagramabil, cu o peisaje de vis și o faună incredibil de captivante. Vei avea ocazia de a cunoaste cel mai complex parc național din Kenya, Tsavo cu 22.000 km² (13.671 mile), unul dintre cele mai mari sanctuare ale vieții sălbatice africane din lume. Este recunoscut pentru turmele mari de elefanți și peisajele care te îndeamnă la sesiuni interminabile foto și filmări.

Vei vizita renumitul Sanctuar al Rinocerului.

 

Program

Ziua 1. Plecare din Bucuresti, escala in Dubai

Ne imbarcam pe zborul FlyDubai cu destinatia Mombasa, Kenya, cu o scurta escala in Dubai.

Ziua 2. Sosire in Mombasa

După ce ajungi în Kenya, vei merge la hotel pentru cină și cazare. Te așteaptă o călătorie incredibilă!

Cazare: Leopard Beach Hotel sau similar. Mese: Cina

Ziua 3. Diani Beach

Vei avea toată ziua pentru a te bucura de minunăția coastei Africii de Est. Mărginită de apele calde ale Oceanului Indian, Diani Beach oferă prilej de snorkelling și kitesurfing, precum și de relaxare completă. Recomandăm plimbări lungi pe nisipul moale seara. De asemenea, asigură-te că încerci fructe de mare proaspete și alte preparate din bucătăria delicioasă

swahili.

Cazare: Leopard Beach Hotel sau similar. Mese: Mic dejun, cina.

Ziua 4. Mombasa – Parcul Național Tsavo Est

După mic-dejun, vom pleca spre Tsavo Est, intrând în parc prin poarta Bachuma. Cel mai mare parc național din Kenya, care ocupă nu mai puțin de 4% din suprafața țării, are un farmec primordial și sălbatic incontestabil și este o destinație grozavă pentru a admira viața sălbatică. Deși unul dintre cele mai mari râuri din Kenya curge prin mijlocul parcului, peisajul de aici este semnificativ mai arid decât Tsavo Vest.

Reversul este că observarea faunei este mai ușoară datorită vegetației mai puține. Sperăm să vedem cât mai mult dintre animalele de aici, printre care elefanți, rinoceri negri, gerenuk cu gât lung, zebre și crocodili. La prânz, mergem în Voi Safari Lodge, unde ne facem siesta departe de soarele arzător al amiezii. După aceea, avem parte de safari din nou, apoi revenim la cabană pentru cină și odihnă.

Cazare: Voi Wildlife Lodge. Mese: Mic dejun, pranz, cina.

Ziua 5. Parcul Național Tsavo East – Parcul Național Tsavo West

De dimineață devreme, mergem în safari, apoi pornim către Parcul Național Tsavo Vest, unde ajungem chiar înainte de prânz. Mâncăm la Ngulia Safari Lodge și ne bucurăm din plin de aromele locale, apoi mergem din nou pe urma animalelor minunate ale Africii. Vom vedea elefanți, bivoli, struți, gazele, impala, girafe, zebre, cât și prădători mari. De asemenea, vom vizita Sanctuarul Rinocerului înainte de a reveni la cazare pentru cină și odihnă.

Cazare: Kilaguni Serena Lodge. Mese: Mic dejun, pranz, cina.

Ziua 6. Parcul Național Tsavo Vest – Mombasa

Ne trezim devreme pentru a surprinde faimoșii prădători ai Africii la vânătoare, apoi ne bucurăm de mic-dejun și plecăm spre Mombasa. Pe drum, facem un popas la Izvoarele Mzima. O oază de verdeață, izvoarele produc nu mai puțin de 250 de milioane de litri de apă dulce pe zi. Un punct de atracție cu totul deosebit îl reprezintă platforma de observație subterană. Poți vedea hipopotami, crocodili și numeroși pești prin apa ca de cristal. Revenim apoi la Mombasa, bucurându-ne de prânz pe drum și de cină la hotel, unde rămânem peste noapte.

Cazare: Leopard Beach Hotel sau similar. Mese: Mic dejun, cina.

Ziua 7. Mombasa

Mombasa, un amestec de limbi și culturi din toate colțurile scăldate de apele Oceanului Indian, îi așteaptă ca un desert decadent pe călătorii care ajung pe coasta Kenyei. Având mai multe în comun cu Dakar decât

cu Nairobi, amestecul de India, Arabia și Africa de aici este unic și încântător, iar mulți vizitatori se trezesc imediat îndrăgostiți de cel mai mare și mai cosmopolit port al Africii de Est. Vei avea la dispoziția ta toată ziua pentru plajă și relaxare într-un peisaj idilic, apoi vei reveni la hotel pentru cină și odihnă.

Cazare: Leopard Beach Hotel sau similar. Mese: Mic dejun, cina.

Ziua 8. Mombasa

Cu o porțiune lungă și impecabilă de plajă cu nisip alb, umbrită de-a lungul coastei de palmieri impresinonanți și „binecuvântată” de valuri răcoroase care te îmbie la înot, nu e de mirare că Diani Beach este atât de populară și de căutată în ultimii ani de turiști din toate colțurile lumii. Acest oraș stațiune și-a câștigat un renume important atrăgând deopotrivă tinerii care caută distracție și plajă, familii tinere care au venit pentru soare și relaxare, cupluri tinere care au ales această destinație pentru a petrece luna de miere într-un décor idilic, dar și pasionați de sporturi nautice și scufundări datorită apelor pline de viață marina și valurilor blânde ale Oceanului Indian de pe Coasta Africii de Est.

Cazare: Leopard Beach Hotel sau similar. Mese: Mic dejun, cina.

Ziua 9. Plecare

După mic-dejun, vei fi transferat la aeroport, de unde vei zbura spre România.

 

PREȚ de la  1789 €

 

DATE DE PLECARE: 20.01, 03.02, 24.02, 16.03, 04.04, 11.05, 01.06, 22.06.2024

 

Servicii incluse

Transport avion cu compania aeriana FlyDubai București – Mombasa – București

Taxe de aeroport

Transferuri aeroport – hotel - aeroport

5 x Demipensiune, 2 x Pensiune Completa

Cazare in camera dubla asa cum este mentionat in program

Transport in autocar

Transport vehicul safari jeep 4x4

Ghid insotitor Roman

Ghid local vorbitor de limba Engleza

Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

Permise intrare Parcuri Nationale

Safari

Apa minerala/plata pe timpul excursiilor

Asigurare AMREF

 

Servicii opționale

Excursiile opţionale

Alte taxe şi cheltuieli personale

Alte mese decât cele menţionate

Băuturile la mese

Alte obiective turistice decât cele

Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Taxa viza intrare Kenya 50$

 

Nu sunt incluse în preț

Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale),

Serviciile de ghizi locali,

Taxe de oraș* plătibile la hotel,

Alte taxe şi cheltuieli personale.

Excursiile opționale;

Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.

Asigurare Covid (storno + medicala)

 

Reduceri & Suplimente

Supliment single 315 €

Pret pentru copil 2 - 12 ani 1670 € (cazare in camera cu 2 adulti)

 

Bine de știut

Aceasta este o călătorie pe uscat. Aceasta înseamnă că veți călători cu un grup într-un vehicul special adaptat excursiei, veți vizita comunități îndepărtate, și veți obține cele mai bune vederi posibile asupra “Celor 5 Mari”

Sălbăticia africană prinde viață la răsăritul soarelui, așa că vor fi câteva treziri devreme în această călătorie. Fiorul de a-ți observa primul leu sau rinocer va merita din plin orice pierdere a somnului!

 

Echipamente

Îmbrăcămintea ar trebui să fie ușoară, totuși un fleece cald și un pulover/cămăși groase sunt esențiale, deoarece nopțile (și ziua) pot fi foarte reci, mai ales din mai până în septembrie, iar safariurile tind să aibă loc în zori și amurg. Îmbrăcămintea viu colorată nu este potrivită pentru safari.

Aduceți o lanternă, sticlă de apă, pălărie de soare, ochelari de soare și protecție solară. Binoclulul este esențial pentru vizionarea jocurilor și este recomandat un obiectiv de 300 mm pentru fotografie. Vă recomandăm să aduceți și un costum de baie.

menţionate în program Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi

Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Taxa viza intrare Kenya 50$

 

Vaccinari

MAE recomandă insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei.

 

Cazări

Leopard Beach Hotel Diani 4*

Hotel Voi Wildlife Lodge Tsavo Est 4*

 

Hotel Kilaguni Serena Lodge Tsavo Vest 3*+