Rezervari on-line

Sharm El Sheikh

harta Sharm El Sheikhharta Sharm El Sheikh

Egipt "Perla Africii" - ţara care se mândreşte cu cel mai lung fluviu din lume, îşi merită cu adevărat această denumire.
Fără existenţa Nilului, care determină atât caracteristica, cât şi întreaga istorie şi economie a ţării, în acest deşert nu s-ar fi dezvoltat niciodată o cultură atât de avansată.
Cu gândul la Egipt, apar în faţa noastră locuri exotice, piramide, faraoni, comorile lui Tutanhamon şi imaginea unei civilizaţii misterioase, de mult dispărută.
"Nu există o altă ţară, care să ascundă atâtea minuni" - scria Herodot cu 2400 ani în urmă.
Oricine vizitează Egiptul găseşte întotdeauna ceva care să-l atragă. Marea Roşie oferă oportunităţi inedite pentru cei îndrăgostiţi de scufundări şi sporturi nautice, iar pentru cei pasionaţi de arheologie şi istorie, misterele unei civilizaţii de 5000 de ani reprezintă impresii de neuitat.
Aveţi ocazia de a vizita vestitele piramide de la Gizeh şi Sfinxul, renumitul bazar din Cairo - Khan el Khalili, comorile lui Tutanhamon din Muzeul de Egiptologie, templele minunate din Luxor şi Karnak, mormintele regale în Theba, muzeul aflat în Memphis, piramidele din Sakkara sau vestigiile romane din Alexandria.
Programul de Croazieră pe Nil vă invită să vizitaţi monumentele istorice de la Edfu şi Kom Ombo, oraşul Aswan, cu mina sa de granit, Templul lui Philae, precum şi renumitul templu al lui Ramses al II-lea din Abu Simbel. Cei atraşi de imagini contemporane vor fi impresionaţi cu siguranţă de forfota metropolitană, bazarele şi viaţa de noapte din Cairo.
Vă recomandăm cursele charter spre Hurghada şi Sharm El Sheikh, unde apa mării este potrivită pentru baie tot anul. Apa cristalină, soarele sclipitor şi infinitul cerului albastru sunt motivele pentru care staţiunile din Egipt sunt aşa de îndrăgite de turişti.
Staţiunea Sharm El Sheikh - iniţial mai puţin cunoscută, acest paradis turistic a fost descoperit de scafandri, iar azi a devenit o staţiune de lux, adevăratul paradis al scufundărilor.


ORAŞE, LOCURI DE VIZITAT

Alexandria
Cairo a fost făurit de către un conducător arab, Alexandria de un conducător grec. Cairo a fost construit la marginea deşertului, iar Alexandria pe malul mării. Cairo este un oraş caracteristic arab, Alexandria mediteranean. Fondatorul a fost Alexandru cel Mare, care a construit din micul sat de pescari numit Rhakotis, o parte a imperiului său. În faţa oraşului se află insula Pharos care protejează oraşul de valurile mării. Pe această insulă se află una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, farul din Pharos. În urma invaziei arabe pe ruinele sale s-a construit în sec. VII fortăreaţa Quitbai. Pe timpul invaziei arabe negoţul pe mare a scăzut treptat. Importanţa oraşului a scăzut şi mai mult când în secolul XII, lacul Marjet a devenit inacesibil navigării. În acest loc a debarcat Napoleon în 1798, deşi pe atunci oraşul avea doar 6.000 de locuitori. Cu trei ani mai târziu trupele britanice au debarcat în port pentru e recuceri Egiptul. Viitorul rege Mohammed Ali a luptat înpotriva francezilor mai întâi de partea turcilor apoi de partea britanicilor. La îceputul domniei sale a cunstruit canalul Mahundijja care a conectat din nou Alexandria cu Nilul. În scurt timp Alexandria a devenit un oraş modern cu 2.000.000 de locuitori. Familia regală pe timpul verii se muta în Alexandria mai răcoroasă, în palatul Muntazah. Simbolul oraşului este Coloana lui Pompiliu (denumirea este eronată deoarece a fost ridicat în memoria lui Diocletius în 397). În partea de nord a oraşului se află Kham el Shugafa, cimitirul creştinilor, care a fost descoperit în sec. XIX.

Hurghada
Este situat la 395 km sud de Suez şi este scaunul regiunii Mării Roşii. Este una dintre cele mai bune staţiuni. În afară de moscheea cu două turnuri şi clădirea guvernamentală, cel mai important este muzeul şi acvariul amenajat în clădirea Institutului de Biologie Maritimă a Universităţii din Cairo. La 5 km sud de oraş s-a început construirea hotelurilor moderne. Oraşul de pe malul mării are două centre: Downtoun-ul, vechiul oraş cu bazarul şi noul centru de magazine şi bănci, Shequalla. Hurghada nu se poate mândri cu palmieri deoarece este situat la întâlnirea dintre deşert şi mare. Această localizare are însă şi avantaje. Pentru că este localizat astfel aproape în permanenţă bate vântul, spre bucuria surferilor şi a celor cărora nu le place căldura mare. Temperatura apei cristaline nu coboară niciodată sub 21 grade astfel fiind ideală tot anul pentru scăldat şi scufundări. Recifurile de corali sunt atât de aproape de supafaţa apei încât din depărtare par a fi nişte insule. Datorită climei plăcute, soarelui strălucitor, adierii uşoare a vântului este paradisul surferilor şi a celor ce iubesc scufundările.

Safaga
Se află la 30 de km de Hurghada şi 210 km de Luxor. Este o staţiune ce se dezvoltă dinamic, cu posibilităţi excepţionale de scufundări. Portul oraşului era cunoscut încă din epoca antică şi medievală. Mărfurile fiind aduse în valea Nilului cu cămile.

Peninsula Sinai
Este un deşert în formă de triunghi situat între golfurile Suez şi Aqaba, care desparte Egiptul de peninsula Arabă. Această regiune a avut importanţă majoră în istoria Egiptului. Vara este aproape insuportabilă căldura, iar iarna piscurile munţilor de peste 2.000 m sunt acoperite cu zăpadă. Principala atracţie a Sinaiului este Mănăstirea Sfânta Ecaterina, construită în stil bizantin. O experienţă de neuitat este răsăritul de soare la Muntele lui Moise, dar şi diferitele safari-uri cu cămile sau jeepuri.

Cairo
Este cel mai mare oraş din Africa, cu cea mai multă populaţie (15 milioane) a lumii mohamedane şi este situat la 161 km de Marea Mediterană, pe cele două maluri ale Nilului, la marginea deşertului. La nord de Cairo se află Holiopolis (oraşul soarelui) construit în sec. III î.e.n în cinstea zeului Re. Pe locul metropolei de astăzi totdeauna au fost localităţi mai mici dar a devenit scaun regal numai în sec. X-XI. În sec. XII legendarul sultan Saladin a construit ziduri de jur-împrejurul oraşului astfel a devenit cel mai mare oraş din Răsărit. Citadela, moschea Al Azhar au fost construite în această perioadă. Atmosfera medievală a oraşului a fost deranjată de sosirea lui Napoleon, iar Europa a descoperit Egiptul. Mohammed Ali, pe timpul domniei (1805-1849) sale a modernizat oraşul dându-i o nouă înfăţişare. În Muzeul Egiptului aflat în faimoasa piaţă Tahrir sunt expuse peste 100 de mii de obiecte arheologice. Principala atracţie este Sala Mumiilor şi Comoara lui Tuthankamon. În sec.XIV s-a construit Khan El Khalili, cel mai mare bazar din Orientul Apropiat. Giganticele piramide sunt simbolul Egiptului, iar Sfinxul a fost denumit astfel de Heroclatos. Leul cu cap de om a fost sculptat dintr-un singur bloc imens de piatră şi îl reprezintă pe zeul soarelui.

Luxor
Oraşul cu 70.000 de locuitori este situat pe locul uriaşei capitale a Noului Imperiu cu 1 milion de locuitori, Oraşul cu Osută de Porţi a lui Homer, Theba (numele original:Uaset). Este unul dintre cele mai vechi oraşe, are peste 7.000 de ani. Anii de glorie ai oraşului au fost în timpul dinastiilor XVII şi XIX când a fost capitala imperiului. Pe locul Templului Luxor încă din perioada Imperiului Mijlociu se afla un lacaş de cult pe care mai târziu s-a construit haremul lui Amon Deli, uriaşa curte a lui Ramses al II-lea, rândul de stâlpi a lui Amenhotep al III-lea. Tot o operă a arhitecturii este şi templul lui Thutmozis. Acest templu este legat de Templul Karnak de drumul sfinxilor (3 km). Templul Karnak este alcătuit din mai multe lacaşe de cult, fără dubii este cel mai mare grup de monumente istorice (pe teritoriul său ar încăpea de 40 de ori Coloseul din Roma). Este probabil că s-au început construcţiile încă de pe vremea Imperiului Antic. &Ic