Rezervari on-line

Lido Di Jesolo

harta Lido Di Jesoloharta Lido Di Jesolo

Localizare :
LIDO DI JESOLO este una dintre cele mai renumite statiuni de pe coasta Marii Adriatice, situata la doar 21 km de Venetia. Din Lido di Jesolo se ajunge in Venetia doar intr-o ora: cu autocarul pana la Punta Sabbioni şi apoi cu ferry boat-ul pana in centrul istoric al Venetiei. Statiunea are 15 km de plaja cu nisip fin.
Istorie : Istoria orasului Jesolo este legata de Venetia. De fapt Jesolo a precedat Venetia in analele istoriei si a avut o importanta contributie la formarea orasului laguna. Antic centru roman, Jesolum a devenit unul din cele mai infloritoare porturi imediat dupa caderea Imperiului. Pe atunci Venetia abia se nastea.
Atractii :Regiunea are o gama larga de oferte pentru toti vizitatorii sai: de la basilica Aquileia cu mozaicurile romane, la peisajele cu dealuri blande pe care se cultiva vita de vie, la mici orase artistice (Cividale, San Daniele, Spilimbergom) si mari centre economice si culturale (capitala Trieste renumita pentru palatul sau in secolul al XV-lea si teatrul antic roman, orasul Udine si magnifica Venetie la care ajungeti intr-o ora).Pentru iubitorii de natura aici se gaseste Laguna Murano, muntii Carso, rezervatii naturale protejate, parcul de izvoare termale Codropio, vaile Natisone, toate acestea va asteapta sa le vizitati.De asemenea exista o multitudine de posibilitati de agrement: sporturi nautice-yahting, wind-surfing, scutter race si pescuit subacvatic.Din Lido di Jesolo se pot efectua excelente excursii ca de exemplu la: Venetia (la ca 45km), Verona (la ca 155km), Lacul Garda (la ca 200km)