Rezervari on-line

Curtea de Arges Campulung Muscel

harta Curtea de Arges Campulung Muscelharta Curtea de Arges Campulung Muscel

Curtea de Arges
Curtea de Arges se afla situat in partea de nord a judetului Arges, la o distanta de 38 km de municipiul Pitesti, la 36 km de Ramnicu Valcea si la 45 km de Campulung. Orasul este situat in depresiunea intracolinara a bazinului superior al raului Arges si este inconjurat de dealurile si muscelele sudice ale Muntilor Fagaras. Altitudinea medie este de 450 m. Teritoriul orasului se desfasoara pe o suprafata de cca 75 kmp.
Cadrul natural al orasului este conditionat de prezenta zonei montane din apropiere, care se afla la cca 28 km distanta si care introduce variatie si diversitate in peisajul geografic. Situat in zona depresionara, Curtea de Arges se bucura de o clima favorabila, caracteristica versantilor adapostiti, cu temperaturi moderate tot timpul anului si precipitatii relativ abundente. In aceasta depresiune, toamna si primavara sunt frecvente ceturile, iernile sunt mai putin aspre decat la campie, iar verile sunt in general placute, cu zile insorite. Temperatura medie anuala are valori de aproape 8C.
Municipiul Curtea de Arges, intemeiat din 1330, dispune de un aer aparte, plin de istorie si mister, fiind prima capitala a Tarii Romanesti, fiind invaluit de legende si zicale, printre care cea mai cunoscuta este a Mesterului Manole. Curtea de Arges este una din cele mai vechi asezari din Romania, oferind turistilor o panorama unica, cladiri vechi pastrate cu sfintenie, stradute mici si terase ademenitoare.
Manastirea Curtea de Arges.
Dintre monumentele care au fost faurite de-a lungul veacurilor, care au impodobit Argesul voievodal, biserica inaltata de Neagoe Basarab este cea mai valoroasa constructie de arta si arhitectura bisericeasca din zona. Legenda spune ca Mesterul Manole a platit ridicarea acestei manastiri cu pretul propriei sale vieti si a vietii sotiei sale. Vechiul iconostaz si cateva icoane de pe timpul lui Serban Cantacuzino din sec. XVII, se afla in colectia de obiecte de arta de la Manastirea Curtea de Arges. In manastire se pot vedea tablourile Regelui Carol I si al Reginei Elisabeta, iar in loc de frunte se afla evanghelia scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta. In pranaos, se afla  criptele lui Neagoe Basarab, Radu de la Afumati si ale cuplurilor regale ale Romaniei, Carol I si Elisabeta, Ferdinand si Maria. 
 
Campulung Muscel
Campulung Muscel este situat in partea de nord a Judetului Arges, la 60 de kilometri fata de Pitesti si cca 87 de Brasov, pe DN 73. Este un oras cu o bogata istorie si traditie, atestat documentar in secolul XIV, un deosebit punct de atractie turistica prin cladirile de epoca, casele memoriale (peste 40) si obiectivele din si de langa centrul urban.
Orasul Campulung Muscel si imprejurimile sale au fost intotdeauna zone usor accesibile iar atractiile turistice si peisajele naturale au oferit spatiul perfect pentru o vacanta de neuitat.
Municipiul Campulung Muscel este asezat de o parte si de alta a Raului Targului, de la iesirea acestuia din munti pana la patrunderea in depresiunea intercolinara Schitu Golesti.
Campulung Muscel este strabatut din capatul de sud-vest pana in nord-est pe o distanta de 14 km de DN73 (E 574).
Cateva repere:
      - Pitesti: 52 km (DN 73);
      - Brasov: 87 km (DN 73);
      - Curtea de Arges: 40 km (DN 73C);
      - Targoviste: 60 km (DN 73A);
Dintre obiectivele turistice:
Manastirea Negru Voda
, zidita in anul 1215 de Radu Negru Voievod, legendarul descalecator al Tarii Romanesti. Ea a fost rezidita de Basarab Voievod si terminata de fiul sau Nicolae Alexandru Basarab, al carui mormant se afla aici.
Tot in curtea manastirii se gaseste si Casa domneasca, ridicata de Matei basarab in jurul anului 1635.
Turnul Baratiei, constructie in stil gotic din sec. XIV, fosta clopotnita a unei biserici catolice in care se afla piatra de mormant a lui Laurentiu de Longocampo, mort in anul 1300.
Biserica Subesti, construita de breasla "subarilor" in 1551-1552 si refacuta in 1779.
Biserica Domneasca, zidita de Doamna Chiajna si Petru Schiopul in 1567.