Rezervari on-line

Saalbach


Situata in provincia Salzburgerland, aceasta zona magnifica de schi este recunoscuta pentru partiile sale excelente dar si pentru mijloacele de transort pe cablu care conecteaza Saalbachul de Hinterglemm si Leogang. In zilele cu ninsoare abundenta vei descoperi partii nemarcate, spectaculoase, printre copaci si ghizi locali dornici sa-ti arate calea. Saalbach este o statiune superba cu o atmosfera traditionala si un centru care pulseaza de viata. Zona este recunoscuta de asemenea pentru calitatea si cantitatea zapazii si ofera terase si restaurante unde te poti relaxa in zilele mai insorite.
Viata de noapte: este activa cu numeroase localuri precum: Hinterhagalm, Bauer's Ski Alm, Ötzi Bar, Castello, Zum Turm, Bobby's Kegelbar, Kings
Activitati: schi, sanius, schi pe nocturna, boling, plimari cu sania trasa de cai, peste 50 Km pentru plimari prin zapada, ice karting.
Unde mancam in Saalbach: numeroase restaurante pentru toate gusturile: Schattberg Stub'n, Wallner , Hinterhagalm, Del Rossi, Bäckstätt Stall, Gasthof Post , La Trattoria, Restaurant Peter, Spielberghaus
Alte facilitati: banca si bancomate, supermarket, excursie la Salzburg.
Statiunea se desfasoara la o altitudine de 1003 m, cea mai lunga partie masoara 7 km.
Partii pentru incepatori(90 km, 27 piste): Saalbach are partii line pentru incepatori si scoala de schi pentru ca acestia sa-si imbunatateasca tehnica.
Partii pentru intermediari(95 km, 29 piste): Statiunea are tot ce este necesar pentru schiorii de nivel mediu: de la partii largi, deschise la partii inguste dispuse de-a lungul sirului de copaci, toate unite intr-un circuit spectaculos.
Partii pentru avansati(15 km, 5 piste): Expertii vor simti adevarata provocare pe partiile spectaculoase unite intr-un circuit. Nu trebuie ratata partia neagra de langa Scattberg precum nici pistele nemarcate care deschid orizontul spre necunoscut.
Partii pentru snowboard: Statiunea atrage snowborderi de orice nivel al abilitatilor indiferent daca sunt in cautare de piste largi, serpuitoare, abrupte sau de parcuri destinate acestora. Chiar langa sat se afla parcul inzapezit, Nitro găzduieşte, de asemenea, numeroase concursuri în timpul sezonului .
Apartinand de regiunea Pinzgauer Saalachtal, "circul de schi" Saalbach-Hinterglemm este cea mai mare retea de partii ( 200 km) din Austria. Toate partiile din regiune pot fi atinse fara a folosi skibus sau masina proprie! 
Regiunea este deservita in total de 55 de instalatii pe cablu, pornind din 3 localitati. "Circul de schi" poate fi accesata din mai multe locuri: din Saalbach se poate ajunge cu telecabina noua de 8 locuri pe varful Schattberg, cu telescaunul de 3 locuri "Bernkogel bubble" se poate ajunge pe Hinterglemm, sau putem alege o alta telecabina spre varful Kohlmaiskopf (1800 m). 
Saalbach si Hinterglemm sunt situate in aceasi vale la doar cativa km distanta. In cele doua statiuni, in total cei 3000 locutori ofera in timpul sezonului de schi 18.000 de locuri de cazare, incepand de la agroturism, pana la hoteluri de lux. Ambele localitati sunt caracterizate printr-o viata de noapte intensa, cu multe baruri, restaurante si alte posibilitati de apres ski. 
Pentru familii recomandam statiunea Leogang, care la fel va permite accesarea directa a regiunii de schi. Multumita amplasarii favorabile, aici partiile sunt practicabile pana in luna aprilie. Datorita faptului ca partiile in marea majoritate sunt situate deasupra limitei de vegetatie, gasim multe partii (suprafete) cu posibilitati de freeride, dar tutusi ferite de avalanse. Astfel freeride-eri sunt asteptati cu mai mult de 80 km de suprafata de zapada neamenajata. 
In Leogang cei mici sunt asteptati cu numeroase scoli si gradinite de schi, chiar langa statia inferioara de la Asizt, la Hexenhaus. 
In ultimii ani regiunea a trecut prin mai multe faze de modernizare, care in primul rand au vizat reinnoirea instalatiilor de transport pe cablu, marind capacitatea si viteza acestora, marirea retelei de tunuri de zapada si nu in ultimul rand aparitia numeroaselor pensiuni si restaurante. Din aceasta cauza putem spune ca de atunci toate partiilor mai importante i-au asigurat zapada artificiala din sfarsitul lunii noiembrie, pe tot parcursul sezonului. 
Cea mai lunga partie este una de 7 km, cu o diferenta de nivel de 1000 m. 
Pentru snowboarderi in aceasta regiune sunt pregatite 3 funpark-uri mari, echipate cu tot ce poate fi necesar atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti. 
Cei care doresc sa se bucure de schi nocturn, recomandam partia nordica Schantelilift, de trei ori pe saptamana, in special in zilele de miercuri, cand are loc evenimentul "Huttenspring Show", cand instructorii de schi din zona efectueaza sarituri deasupra restaurantului Kralleralm. 
Cei care sunt atrasi de sanius, de doua ori pe saptamana se pot bucura de partia nocturna, unde sunt urcati cu telescaunul din Asitz, pana la Mittelstationig. 
Pentru schi fond va putem recomanda "paradisul" cu 80 km de piste preparate din Leogang-Saalfelden, iar in zona Ritzensee, avem si o partie nocturna. 
In afara de partiile de schi si snowboard, respectiv schi fond, mai avem in regiune 450 km de piste amenajate pentru trekking si drumetii. Pe timp de vara avem 160 km de piste pentru mountain bike deasupra versantelor din Saalbach-Hinterglemm si Leogang, organizatoare a numeroaselor concursuri de talie mondiala. 


Hotel Almrausch 4*

Poza Hotel Almrausch 4*
Early Booking

Hotel Sonne 4*

Poza Hotel Sonne 4*
Early Booking

Hotel Neuhaus 4*

Poza Hotel Neuhaus 4*
Early Booking

Hotel Panther 4*

Poza Hotel Panther 4*
Early Booking

Hotel Auwirt 4*

Poza Hotel Auwirt 4*
Early Booking

Hotel Herzblut 4*

Poza Hotel Herzblut 4*
Early Booking

Hotel Post 4*

Poza Hotel Post 4*
Early Booking