Rezervari on-line

Cesme

harta Cesmeharta Cesme

Cesme - Çeşme - este un mic oras din vârful peninsulei care formează Golful Izmir.
Cesme (çeşme) înseamnă "fântână" sau "izvor" în limba turcă, orasul fiind numit astfel datorită izvoarelor si băilor termale din jur, mai ales în districtul Ilica. Cesme este una dintre cele mai frumoase peninsule din Turcia. Este înconjurată de apele cristaline ale Mării Egee, fiind vestită pentru plajele cu nisip alb si fin, marea nepoluată, izvoarele termale, hotelurile moderne, gastronomia delicioasă si distractiile nenumărate.
Cesme este amplasată la 80 km vest de Izmir, pe tărmul Mării Egee.
Este o statiune ce merită să fie vizitată, datorită plajelor cu nisip alb, a apei albastre si a diverselor facilităti pentru turisti. Vizitati si statiunile termale si de relaxare, Portul Sifne Pasa, Buyuk Liman, Alacati si Golful Boyalik. În Cesme se pot practica aproape toate sporturile de apă. Alacati aflat la 10 km de Cesme este locul cel mai bun pentru windsurfing din toată Turcia.
În Cesme sunt facilităti excelente de cazare, iar viata de noapte este atractivă. Castelul Cesme găzduieste Festivalul International de Muzică si Mare Çeşme. Castelul a fost construit în 1508 de sultanul otoman Bayazit. Este construit în stil traditional otoman adăposteste artefacte descoperite la Eritreea. Peninsula Cesme are multe statiuni de mare.
La nord-est se află Lidin - cel mai important port din Eritreea, înfiintat după Războiul din Troia, cu o bună vedere spre acropolă, golf si insule.
Plajele din Cesme: 29 km de plaje cu nisip fin si ape curate, 8 plaje Blue Flag. Cele mai bune plaje sunt: Ilica, Alacati (windsurfing), Altinyunus, Boyalik, Pirlanta, Tursite, Tekke, Ciftlik, Kucuk Liman, Altinkum. Plaja Alacati cu izvoare termale se afla la 5 km de Cesme. Temperatura apei are 58 °C si contine clorură de potasiu, clorură de sodiu si clorură de magneziu. Se spune că apa are proprietăti curative pentru cei care suferă de reumatism cronic, metabolism greoi, gută, obezitate, rahitism, boli ginecologice, boli de piele, ficat si tract urinar. În apropierea izvoarelor se găsesc clădiri moderne.
Hotelurile din Cesme oferă un raport optim calitate-pret, dotări moderne, facilităti speciale pentru copii, business travel si servicii de exceptie. Pentru doritorii de distractii, în Cesme sunt: restaurante cu specific local, peste si fructe de mare (zona Dalyan), terase de vară, fast food-uri, baruri de noapte, cluburi, discoteci, cafenele.
Cesme Urla (Clazomenae) este un loc linistit unde puteti servi o mâncare de peste la restaurantul de pe malul mării. Vederea spre Dealul Guvendik este linistitoare. Drumul dintre Izmir si Cesme este presărat cu sate pescăresti precum Mordogan, care se numeste asa după culoarea specifică de la răsăritul soarelui, sau Karaburun, un oras care se adăposteste între munti si golfurile pitoresti Balikliova.
Iubitorii de sporturi au la dispozitie în Cesme: windsurfing, skijet, ambarcatiuni, scuba diving, schi nautic, tenis, centre fitnes, tenis de masa, biliard. Din Cesme se pot face excursii optionale în: Izmir, Efes, Pamukkale, Insula Chios (Grecia), croaziere.
În peninsulă se pot face următoarele cumpărături: haine din piele, covoare, bijuterii din aur, îmbrăcăminte, dulciuri si băuturi locale în bazar, piata de duminica din Alacati sau în magazinele de pe străzile din orasul vechi.
Facilităti pentru copii: piscine speciale, cluburi, locuri de joacă amenajate, grădinite, baby sitting.
Business travel în Cesme: pentru oamenii de afaceri există numeroase hoteluri cu facilităti pentru organizarea de conferinte, seminarii, întâlniri, team building.

 


Hotel Babaylon 4*

Poza Hotel Babaylon 4*
Early Booking

Hotel Sisus 4*

Poza Hotel Sisus 4*
Early Booking