Rezervari on-line

Monte Carlo


MONACO
Monaco este un regat tara in vestul europei.
Statul este constituit intr-o monarhie constitutionala. Se intinde pe o suprafata de 1.95 km patrati si are o populatie de 32.130 de locuitori. Limba vorbita este limba franceza, monegasa si limba italiana. Moneda nationala este euro divizat in 100 de centi.
Tara este condusa de catre regele Albert al 2-lea. Este asezata in proximitatea Italiei si are granita doar cu Franta. Monaco are port la marea Mediterana.
Monaco teoretic este o tara dar din cauza marimii foarte reduse este si un oras cu (sa spunem) trei cartiere. Monaco ville (este partea veche a orasului cu palatul regal), Monte Carlo (nord-estul orasului), La Condamine( vestul si nord-vestul orasului cu portul).
Clima este mediteraneana cu ierni foarte blande cu temperaturi care ajung la 20 grade in luna decembrie. Doar 17% din populatie sunt nascuti aici restul fiind francezi,italieni si alte nationalitati. Locuitorii tarii sunt scutiti de taxe din anul 1865 ceea ce atrage unii dintre cei mai bagati oameni din lume in acest loc.
 
MONTE CARLO
Monte Carlo este cea mai mica dintre cele cinci arii ale principatului.
Situat la nord de port, Monaco Ville constituie zona principatului pe care turistii o asociaza cu Monaco, cel din visurile lor.
Monte Carlo este, in primul rand, recunocut pentru cazinourile si pentru cursele "Grand Prix".
In 1850, Monaco se numara printre cele mai sarace state din Europa. Norocul i s-a schimbat in 1865, odata cu inaugurarea primului cazino din Europa - Cazinoul Monte Carlo.
De zeci de ani, Monte Carlo este simbolul luxului si al distractiilor rafinate pentru cei bogati si faimosi, dar si un paradis financiar care atrage anual averi imense. Este totodata, locul preferat al starurilor aflate in vacanta este plaja Larvoto. Aleea starurilor, unde multe vedete si-au lasat amprenta, este locul preferat de promenada pentru turistii care ajung aici.
Pentru o plimbare linistita, cele mai potrivite sunt stradutele orasului istoric. Monte Carlo este gazda curselor de mare viteza care au loc la inceputul verii. Cei care ajung la Monte Carlo trebuie sa viziteze magazinele, chiar daca preturile nu sunt la indemana oricui.
 
ATRACTII TURISTICE
Atractia principala a micului stat este Cazinoul Monte Carlo, unde in doar cateva ore se pun la bataie la mesele de ruleta sau blackjack sute de milioane de euro. Cladirea, care impresioneaza prin frumusetea sa, este opera lui Charles Garnier, cel care a creat si Opera din Paris.Cazinoul, amplasat chiar pe malul Mediteranei, a fost construit in 1863 la cererea Principatului de Monaco. 
Mai puteti vizita Catedrala Notre dame-Immaculee.

Palatul regal care insa nu poate fi vizitat in interior.