Rezervari on-line

Nessebar

harta Nessebar

Nessebar, oras-statiune, monument istoric, s-a dezvoltat odata cu orasul, declarat in zilele noastre patrimoniu UNESCO.
Nessebar este un oras-statiune-monument istoric.
Il veti gasi pe harta intre Varna (100 km) si Burgas (35 km), la 5 km sud de statiunea Sunny Beach si la nord de orasul-statiune Pomorie.
Statiunea este una din cele mai populare si preferata de pe tot litoralul Bulgar.
Va asiguram ca Nessebar este o locatie care va va surprinde placut, va va alimenta imaginatia si va va convinge cu siguranta sa reveniti.
Cel mai fin nisip de pe litoralul bulgar, vecinatatea cu orasul istoric, casele albe cu acoperis rosu presarate cu flori si multiplele biserici cu arhitecturi diverse va vor impresiona. Legata de acest oras printr-un drum ingust, precum pietrele de pe coliere, veti gasi o peninsula romantica, cu barcute pescaresti si navoade care stau sa se usuce, restaurante cu specific pescaresc si international. In afara de baza moderna de cazare, va veti putea bucura pe de o parte de alei romantice si locuri antice de vizitat, si pe alta parte de linistea si confortul dat de un bronzat pe malul marii, alinati de valuri, relaxat in bataia soarelui... Nu uitati – orasul este raiul golfuletelor romantice.

Nessebar (Nessebur) a fost fondat pe locul unei asezari stravechi de pescari de pe vremea tracilor, istoria acestui oras numarand peste cinci secole (unul din cele mai vechi orase europene).
Nessebar are circa 40 biserici iar insusi oraselul, statistic, este cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume.
Turistii se pot retrage de asemenea in umbroasele muzee sau stradutele inguste pline de case cu un etaj si jardiniere cu flori.
Merita vizitate Casle Diamanti, Captain Pavel si Panayot Mouskoyani care gazduiesc expozitii etnografice, apoi portile orasului, ruinele zidurilor cetatii, baia turceasca si moara de vant.
La fiecare pas veti gasi terase romantice, restaurante, cafenele, baruri.

Plaja
Plaja din Nessebar este una din cele mai bune de pe tot litoralul bulgar.
Se spune ca aceste plaje din Nessebar au cel mai fin nisip al marii dintre plajele de la Marea Neagra.
Trebuie mentionata si clima  care datorita pozitiei sudice permite un sezon turistic mai lung pana in septembrie tarziu si chiar si octombrie.
Sunt 2 plaje principale: cea care uneste orasul cu statiunea Sunny Beach si cea care este la sud de Nessebar spre hotelurile Ifa.
La mijloc e peninsula pe care este ridicat orasul vechi, punctul central de inters turistic din zona.

Cazare,Hoteluri,Vile,Pensiuni,Apartamente

 In Nessebar se ofera posibilitati variate de cazare, in orasul vechi sunt  in principal in case cu arhitectura medievala, modernizate, iar in orasul nou se ofera multiple posibilitati de cazare la hoteluri si vile de categorii de la 1* la 4*.