Rezervari on-line

Rimini

harta Riminiharta Rimini

Cu o lunga traditie turistica inaugurata in 1843, Rimini ramane una din destinatiile preferate de italieni si de foarte multi europeni in sezonul estival. Cu un amplasament privilegiat, pe tarmul Marii Adriatice, la rascrucea unor importante cai de comunicatie, Rimini isi datoreaza faima pentru frumusetile naturale, pentru vestigiile istorice, pentru patrimoniul arhitectural, cultural si gastronomic.
Rimini este un oraş mediu cu aproape 150.000 de locuitori din regiunea Emilia-Romagna din Italia, şi capitala provinciei Rimini. Acesta este situat la Marea Adriatică, pe coasta dintre raurile Marecchia şi Ausa.
Este una dintre statiunile de pe litoral cele mai renumite din Europa (uneori numit "Miami al Europei"), datorită celor 15 km de plajă de nisip, peste 1.000 de hoteluri şi mii de baruri, restaurante şi discoteci. Primele stabilimente pentru plaja au aparut în 1843. Rimini este, de asemenea, oraşul natal al celebrului regizor Federico Fellini. Este, de asemenea, un oraş fermecător din punct de vedere al artei, bogat în monumente romane şi renascentiste.
Cunoscut sub numele de „La Marina”, malul mării este de departe primul motiv pentru cei ce vin la Rimini. Da, există un oraş vechi, dar acest lucru este, în general, ignorat de majoritatea turiştilor, deşi valoroase monumente dateaza din epoca romană şi medievală.
Posibilitatile de distractie si recreiere sunt practic nelimitate: cinematografe, teatre, restaurante, baruri, discoteci, sali de joc, centre de cultura si educative, parcuri tematice si de divertismant, piscine, terenuri de golf, stadioane, amenajari si dotari pentru sporturi nautice, stadioane, centre de relaxare si tratament.