Rezervari on-line

Santorini

harta Santoriniharta Santorini

Insula Santorini are doua orase, Fira si Ia, situate in zonele cele mai inalte ale insulei. Aici sunt construite hoteluri, restaurantae, baruri si o multime de alte facilitati turistice care sa mentina turistii bine dispusi atunci cand se relaxeaza intre vizitele facute la ruinele arheologice ale vechiului Thera.

Pe langa aceste doua orase mai exista si cateva statiuni dragute, precum si mici sate pescaresti care atrag din ce in ce mai multi turisti: Emporia, Kamari, Imerovigli, Oia, Phyros, Therasia etc.

Capitala insulei, Fira, este asezata intr-un perete volcanic, pe o faleza inalta de 300 m. Casele de un alb orbitor, cu acoperisuri rotunjite , par chili sapate in lava pietrificata. Printre ele, stradutele mici si inguste duc spre magazine si tavern cu privire la mare- un adevarat spectacol vizual. Suspendata la aproape 300 m, capital nu are plaja. Pentru cei care doresc sa se relaxeze la soare , pot alege dintre numeroasele plaje care se afla la distante mici de capital. Cele mai renumite si accesibile sunt Perissa si Kamari, amandoua caracterizate prin nisipul vulcanic de culoare neagra