Rezervari on-line

Ulcinj

harta Ulcinjharta Ulcinj

 


Ulcinj este cel mai sudic oraş de la coasta muntenegreană.
Ulcinj este unul din cele mai sudice orase ale statului Muntenegru si este foarte puternic influentat de vecinatatea sa cu Albania. Populatia orasului Ulcinj este in proportie de circa 70% de albanezi. Numeroasele moschee si minarete impanzesc orasul si in confera un farmec aparte. Accesul in orasul vechi (Stari Grad) se fce prin cateva Porti, iar in unul din muzeele orasului a fost organizat chiar in zidurile orasului. Merita vizitata catedrala Sf. Nikole, moscheea Kryepazarit si Mezjah, sau Pasha. Printre cele mai importante plaje ale localitatii mentionam plaja Don si plaja Doamnelor.
Velika Plaza (Plaja Mare) incepe la circa 4 km de Ulcinj si are o lungime de circa 12 km de plaja de nisip fin, fiind cea mai mare plaja din Muntenegru.
Ulcinj este unul dintre cele mai vechi orase din Muntenegru. Centrul vechi este inconjurat de ziduri si turnuri, ca un vechi castel, o fortareata ce pare sa domine zona. In jurul centrului s-au dezvoltat numeroase atractii turistice, cea mai cocheta fiind plaja Little Beach renumita pentru naturaletea sa. Orasul a fost timp de cateva decenii fortareata a piratilor. Se presupune ca Miguel de Cervantes a fost tinut in captivitate timp de 5 ani. In tot acest timp se spune ca, s-ar fi indragostit de o localnica, ce a folosit drept inspiratie pentru personajul Dulcinea din romanul Don Quijote.
Ulcinj este orasul tipic mediteranean, cu stradute inguste, baruri si restaurante romantice, magazine mici, monumente, biserici, moschei, cladiri pitoresti, vegetatie mediteraneana, maslini, ciparosi si mimoze. Ca principale atractii putem enumera: Piata Sclavilor (locul in care erau vanduti sclavii adusi din Africa, intre secolele XVII - XVIII); Velika Plaza sau Long Beach cu o lungime de peste 13 km acoperita cu nisip fin bogat in iod si saruri minerale, recunoscuta pentru efectul benefic asupra organismului; Mala Plaza sau Little Beach aproape de centrul orasului; Safari Beach; Tropicana si Copacabana unde se pot practica numeroase sporturi acvatice
.
 
 
 
ATRACTII TURISTICE IN ULCINJ
 
ADA BOJANA
Ada Bojana (Ada Buna) este o zona de coasta, foarte populara in Muntenegru in apropierea orasului Ulcinj. Este renumita pentru frumusetea naturii dar si pentru restaurantele pescaresti prezente peste tot in zona. Ada Bojana, este partea cea mai sudica a zonei Ulcinj localizata la gura de varsare a raului Bojana River in Marea Adriatica.
 
PARCUL NATIONAL LOVCEN
Parcul National Lovcen este situat in sud, in apropierea Golfului Kotor. Parcul se intinde pe o suprafata de 6.400 ha, cu cel mai inalt varf Stirovnik (1.749 m). In parc exista locatii special amenajate de unde puteti admira Golful Kotor in toata splendoarea sa. Varful Jezerski (1.675 m), al doilea ca inaltime, gazduieste mausoleul unde se odihneste etern faimosul poet dar si conducator Petar II Petrovic Njegos. Fundatia sa are o adancime de 6 m in stanca.
 
PESTERA ALBASTRA
Pestera Albastra este una dintre cele mai frumoase atractii din zona Herceg Novi la aproximativ 6 mile nautice distanta.
 
TARA RIVER CANYON
Canionul Tara se intinde pe o distanta de 82 km si este al 2-lea ca lungime in lume. Canionul Tara se afla in Parcul National Durmitor si apartine patrimoniului UNESCO. De-a lungul canionului se afla formatiuni stancoase sub forma de terase, mici plaje cu nisip, cascade si pesteri, un peisaj unic de o frumusete rara.
 
VELIKA PLAZA - LONG BEACH
Velika Plaza sau Long Beach este una dintre cele mai pretioase locuri din Muntenegru. Plaja are o lungime de peste 13 k si se intinde intre Copacabana si Capul Djerane Cape. Plaja este recunoscuta pentru calitatea nisipului fin cat si pentru calitatile terapeutice fiind bogat in iod si saruri minerale.